Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Enterita, enterocolita

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in tratamentul diareei - colita, enterita, enterocolita

Diareea este o suferinta destul de frecventa, mai ales in sezonul cald, cauzele sale fiind: greselile de alimentatie, infectiile, unele boli de intestine, etc.

Scaunele diareice sunt afectiuni inflamatorii ale intestinului subtire si gros, cu evolutie acuta sau cronica, insotite sau nu si de alte simptome ca: febra, varsaturi, colici abdominale, anorexie, stare de deshidratare si scadere in greutate.

- Daca procesul patologic afecteaza doar intestinul subtire, atunci se vorbeste despre enterita.

- Daca localizarea preferentiala este intestinul gros, se vorbim de colita.

- De cele mai multe ori procesul infectios afecteaza atat intestinul subtire cat si pe cel gros, astfel incat in majoritatea cazurilor este vorba despre enterocolite, al caror simptom caracteristic il constituie aparitia de scaune diareice apoase, mucoase, muco-grunjoase, muco-sanguinolente sau sanguinolente pure, in functie de germenii patogeni care le produc si de rezistenta organismului bolnavului.


In astfel de cazuri se recomanda repaus la pat, comprese calde pe abdomen si regim alimentar restrictiv, total sau partial, cel putin in primele 24 ore de boala.

Masuri igienice:

- evitarea meselor copioase, a mancatului rapid si a emotiilor mari;
- interzicerea consumului de lichide in timpul mesei;
- mesele vor fi luate la ore fixe, de 5 ori pe zi, mestecand alimentele cat mai mult si cat mai bine in gura, inainte de a fi inghitite;
- intre mese vor fi consumate bauturi calde;
- in timpul noptii abdomenul va fi invelit intr-o flanela groasa.

Colitele de fermentatie rezulta din consumul excesiv de fainoase, cruditati in combinatie cu disfunctia de pancreas exocrin. In colitele de fermentatie, alimentele interzise sunt: legume si fructe crude sau uscate, paine neagra (mai ales calda), carne de porc, de gasca, de rata, vanat, grasimi prajite, mezeluri, branza fermentata sau foarte sarata, oua prajite, supe grase, sosuri, inghetata, gogosi, miere, dulceata.

Colitele de putrefactie rezulta din consumul excesiv de alimente proteice (carnuri), in combinatie cu o insuficienta digestie a lor (pe linie biliara, pancreatica, gastrica). In colitele de putrefactie, alimentele interzise sunt: lapte, branzeturi fermentate, smantana, carne grasa (porc, gasca, rata), vanat, organe (rinichi, ficat), sardele, grasimi, ciuperci, patlagele rosii, ridichi, sfecla, ciocolata, bere, tuica, vin alb.

***

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru COLITE, ENTERITE, ENTEROCOLITE. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Diareea de tip enterocolita este un simptom manifestat prin accelerarea si dereglarea tranzitului intestinal, prezenta fiind intr-o gama intreaga de afectiuni: gastrita, ulcer, diskinezie biliara, pancreatita, ciroza, stress, cancer de colon, intoxicatii, parazitoza intesintala, afectiuni biliare (litiaza, colecistita), diferite infectii microbiene (amigdalita, faringita, laringita). Pentru tratarea cauzei profunde, vezi afectiunile corespunzatoare din cele enumerate. Pentru tratarea acesteia mai mult ca simptom (dar nu neaparat), recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament:

1. La adulti - este posibila drept cauza profunda a afectiunii, oricare din problematicile expuse mai sus. Tratamentul general in cazul adultilor este urmatorul:

- Green Care (1-1-1 inainte de masa, are efect protector asupra mucoasei gastrointestinale protejand-o de actiunea nociva a substantelor digestive cu potential iritativ si acid).

- Acidophilus (1-1-1 in timpul mesei, echilibreaza flora bacteriana si ph-ul intestinal combatand astfel dezechilibrele de tranzit).

- Digestive Enzymes (0-1-1 in timpul mesei, faciliteaza digestia prin reglarea secretiei enzimatice din glandele digestive).

- Rhodiolin (1-1-1 dupa masa, are efect de relaxare a sistemului nervos combatand "diareea de stress").



2. La copii - diareea face parte de cele mai multe ori din tabloul clinic atat al infectiilor ORL - faringita / amigdalita, otita, bronsita acuta - cat si al infectiilor digestive - diareea din toxiinfectia alimentara, sau, in multe alte cazuri, parazitoza intestinala. Tratamentul general in cazul copiilor este urmatorul:

- Green Care (1-0-1 inainte de masa, protector si pansament gastric).

- ProBioBalance (0-1-1 in timpul mesei, echilibrator al florei intestinale benefice).

- Para Protex (1-0-1 dupa masa, are efect antibacterian sterilizand focarele microbiene din intestin).


Observatii:

- Se face o cura completa 3 luni, iar daca reapare, se cerceteaza in profunzime cauza.

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!