Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afectiuni metabolice si de nutritie

Ce sunt afecțiunile metabolice? Care sunt cele mai cunoscute?

Zilnic îi oferim corpului nostru diverse băuturi și diverse alimente. El ne oferă în schimb energie. Acest schimb se numește metabolism.
Metabolismul constituie totalitatea proceselor chimice din organism care au drept scop transformarea substanțelor din bolul alimentar în energie necesară organismului pentru a-și îndeplini funcțiile.

Perturbările acestui proces chimic duc la destabilizarea metabolismului, provocând afecțiuni metabolice. Cele mai cunoscute astfel de afecțiuni sunt diabetul, obezitatea, hipertiroidismul, hipotiroidismul, guta, hipercolesterolomia, hemocromatoza, fenilcetonuria, etc.

Afecțiuni metabolice și de nutriție: Remedii naturiste recomandate

Există câteva plante care au în compoziția lor substanțe care ajută metabolismul să își îndeplinească funcțiile în vederea păstrării organismului sănătos și în condiții optime. Mai jos avem câteva dintre acestea:

Semințele de struguri sunt folositoare persoanelor cu afecțiuni metabolice deoarece au proprietatea de a scădea tensiunea arterială.

Gelul de aloe vera nu este doar laxativ și ajutor de nădejde în cazul arsurilor ci, prin prezența fitosterolului în compoziția sa, reușește să păstreze glucoza la un nivel potrivit în organism.

Ghimbirul are proprietăți antioxidante, previne bolile de inimă și problemele digestive, iar în privința afecțiunilor metabolice, folosit împreună cu scorțișoara poate susține o greutate corporala normală, ajutând la arderea grăsimilor și reducând nivelul de zahăr din organism.

Vița de vie este de asemenea benefică pentru metabolism, administrată sub formă de ceai. Vița de vie ajută în transportul nutrienților, oferă energie și contribuie totodată la sănătatea pielii.

Algele marine sunt extrem de benefice pentru reglarea glandei tiroide deoarece conțin un procent important de iod. Glanda tiroidă este cea care reglează metabolismul.

Afecțiuni metabolice și de nutriție: Recomandări dietetice și rețete naturiste

Alimentația joacă cel mai important rol în modificările metabolice, dieta reprezentând cea mai buna metodă de a combate tulburările de ordin nutrițional.
O dietă care să cuprindă toate necesitățile organismului se bazează pe diversitate. Se poate lua în calcul piramida alimentației, cele mai nutritive alimente fiind cerealele, orezul, pâinea, făinoasele. Ele sunt urmate de fructe și legume.

Apoi, în piramidă sunt așezate carnea roșie sau de pui, peștele și ouăle. Pe următoarea treaptă, cu un procent mai redus de nutrienți, regăsim produsele lactate, urmate de uleiuri și grăsimi. În vârful piramidei, cu cele mai puține beneficii asupra organismului sunt dulciurile. 


Reducerea și controlul consumului de alimente grase și bogate în carbohidrați sunt necesare unui echilibru glucidic. 
În grupul fructelor și legumelor se evidențiază carotenoidele. Carotenoidele, așa cum le descrie și numele, sunt acele fructe și legume bogate în caroten, cum sunt morcovii, cartofii dulci, papaya, ardeii roșii, dovleacul, etc.

Ele sunt antioxidanți și pot ameliora multe din simptomele sindromului metabolic, ajutând totodată la reducerea greutății corporale. 

În funcție de tipul metabolismului tău, lent sau activ, este bine să adaugi sau să renunți la câteva alimente din meniul tău zilnic. 

Așadar, persoanele cu un metabolism lent, care tind să aibă probleme cu kilogramele în plus, se vor orienta spre o dietă care să le accelereze arderile. Ouăle pot fi consumate de către aceste persoane, cu moderație. Dacă se consumă doar albușurile cantitatea poate crește.

Ardeii iuți măresc rata metabolică deoarece conțin un compus numit capsaicină.
Cafeaua este una din cele mai cunoscute metode de a mari ritmul arderilor din organismul uman. Băutorii de cafea ard chiar și peste 100 de calorii mai mult decât nebăutorii. Se recomandă însă a fi consumată fără a se exagera, mai ales dacă suferiți de o boală de inimă ori dacă aveți probleme cu somnul.

Afecțiuni metabolice și de nutriție: Cum ne protejăm?

Metabolismul poate fi moștenit, o cauză a afecțiunilor de nutriție fiind bolile în familie, ereditare.
Însă, dacă factorul genetic nu îl putem influența, există totuși o serie de măsuri de protecție pe care le putem adopta pentru a reduce riscul îmbolnăvirii.

Așa cum am spus mai spus, alimentația este principalul mod de a ține sub control metabolismul. Încearcă să reduci carbohidrații și grăsimile din farfurie, vei avea doar de câștigat.
Evită alcoolul și fumatul, aceste două vicii degradează organismul și dereglează echilibrul metabolic deoarece ard mai multe calorii decât este necesar.
Asigură-te că ai un stil de viață activ și înlocuiește sedentarismul cu mișcare și exerciții fizice.

Apa consumată în cantități suficiente pe parcursul zilei, cel puțin 2,5 litri pentru un adult cu o masă corporală normală, asigură un metabolism alert. Cantitatea de apa trebuie adaptată și în funcție de activitatea fizică pe care o prestați dar si de temperatura la care sunteți supuși, senzația de sete fiind mai puternică în zilele cu temperaturi ridicate.

Este important să nu facem excese alimentare de niciun fel pentru a nu supraîncărca organismul și pentru a nu îngreuna procesul de digestie, respectiv arderile. La polul opus se află dietele mult prea drastice care afectează negativ starea de sănătate.
Aportul de vitamina D este de asemenea în strânsă legătură cu menținerea unei vieți sănătoase și lipsite de afecțiuni metabolice deoarece vitamina D reglează ritmul cardiac, asigură o bună funcționare mentală, contribuind la obținerea unei stări generale de bine. Tot ea ar putea contribui și la scăderea în greutate, deoarece s-a dovedit că persoanele supraponderale au un nivel mai scăzut de vitamina D.

În cele din urmă, suplimentele naturale pot îndeplini multe roluri esențiale în ceea ce privește echilibrul nutrițional, ajutând la controlul glicemiei, la ameliorarea rezistenței la insulină, la metabolizarea proteinelor și la producerea de energie.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.

Anemie
Anemie feripriva - tratament naturist cu produse Calivita (advita.ro)
Beri Beri
Corp foarte slab - stimulator ingrasare
Hipercolesterolemie - scaderea colesterolului
Decalcefieri, demineralizari
Diabet
Guta
Dereglari bio-chimice la consumul de anticonceptionale
Scorbut
Osteoporoza
Celulita
Edeme
Hipoglicemie
Osteomalacie
Rahitism
Apetit alimentar ridicat (scaderea apetitului)

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.

 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

 

Afiseaza: 1-24 din 31 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!