Afecțiuni hematologice: Ce sunt? Care sunt cele mai cunoscute?
Atât în sfera medicală cât și în aproape toate culturile a fost mereu abordată cu mult interes semnificația sângelui. În termeni populari am putea spune că sângele este combustibilul organismului, având atât componente solide, respectiv celulele albe, celulele roșii și trombocitele, cât și componente lichide, plasma. Sângele are mai multe roluri, printre care: rolul de a transporta oxigenul, dioxidul de carbon, vitaminele, nutrienții și metaboliții, rolul de a facilita comunicarea între organe, rolul de a regla temperatura sângelui, precum și un rol de protecție deoarece celulele albe au proprietatea de a lupta împotriva virușilor, bacteriilor și paraziților. Există patru grupe distincte de sânge: A, B, AB și 0 (zero).
Atunci când componentele sângelui sunt afectate de anumiți factori, mutații la nivelul materialului genetic, virusuri, expunerea la anumite substanțe chimice, chimioterapia, radiațiile, bolile cronice, etc, apar afecțiunile hematologice. Cele mai cunoscute astfel de afecțiuni sunt hemofilia, trombofilia, anemia, hemoglobinopatia, leucemia, trombocitoza, neutropenia și cheagurile de sânge.
Afecțiuni hematologice: Remedii naturiste recomandate
Anumite plante au proprietăți miraculoase de a îmbunătăți circulația sangvină, de a reduce inflamația și retenția de lichide din sânge, eliminând toxinele din sânge.
Consumat în cantități moderate ceaiul verde are efecte garantate în îmbunătățirea circulației sângelui.
Urzica este, de asemenea, foarte cunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra sângelui, schimbându-l și subțiindu-l. Este folosită în special de către persoanele care suferă de anemii, cloroze dar și alte boli grave ale sângelui, având efecte vasoconstrictoare, antiinflamatorii și stimulante.
Sulfina are proprietățile de a dilata vasele periferice, de a înlătura vasoconstricția și de a mări permeabilitatea. Este recomandată în special în cazul varicelor și trombozelor, având efect anticoagulant. Îmbunătățește circulația venoasă și previne formarea varicelor și ulcerelor.
Atât traista ciobanului cât și coada calului sunt plante care restabilesc presiunea sângelui, indiferent dacă vorbim despre tensiune scăzută sau dimpotrivă, tensiune ridicată.
Pătlagina, consumata sub formă de ceai, reduce colesterolul din sânge, scade tensiunea și curăță arterele și vasele de sânge. Tot la curățarea arterelor este folosit și ceaiul de măceșe.
Afecțiuni hematologice: Recomandări dietetice și rețete naturiste
Sângele transportă nutrienții către toate organele, așadar, este de la sine înțeles cât de importantă este dieta pentru sănătatea acestuia. O dietă sănătoasă va asigura o circulație sanguină fără probleme.
Anumite alimente au proprietăți miraculoase asupra sângelui.
De exemplu, ardeiul iute conține un compus numit capsaicină care îmbunătățește funcționarea arterelor și relaxează musculatura vaselor de sânge pentru a ușura procesul de circulație.
Sfecla roșie este o sursă bogată de nitrat, care după anumite procese din organism, va avea proprietatea de a relaxa vasele de sânge, de a scădea tensiunea sistolică și de a îmbunătăți fluxul sanguin.
Numărul mare de antioxidanți din fructele de pădure le fac pe acestea sa fie un aliment extrem de important pentru sănătatea sângelui, ajutând de asemenea la reglarea tensiunii arteriale. Rol în scăderea tensiunii au și rodiile care dilată totodată și vasele de sânge.
Alte alimente recomandate sunt usturoiul, nucile, peștele gras, strugurii, turmericul, spanacul, citricele, ceapa, scorțișoara și legumele cu frunze verzi.
Afecțiuni hematologice: Cum ne protejăm?
Pe lângă dieta alimentară, la fel de importantă în protecția circulației sângelui este și mișcarea, de preferat cât mai multă. Nu intensitatea contează ci frecvența exercițiilor fizice. Mișcarea poate fi efectuată sub diverse forme: mersul pe bicicletă, înotul, plimbările în parc, alergatul, gimnastica, etc.
Se vor evita excesele alimentare și se va reduce consumul de zahăr, sare și grăsimi.
Este recomandat consumul de ceai și hidratarea corespunzătoare deoarece lichidele ajută circulația.
Masajul este cea mai bună formă de a stimula circulația periferică.
Reducerea stresului trebuie să fie mereu un obiectiv deoarece va reduce șansele apariției multor afecțiuni, inclusiv cele cardiovasculare și hematologice.
Îmbrăcămintea corespunzătoare, în special în sezonul rece, nu este de neglijat, asigurați-vă că mâinile și picioarele nu sunt expuse frigului.
Renunță la fumat și la consumul de alcool.
De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.
Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru
Afiseaza: 1-6 din 6 produse
Filtre