Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Afectiuni Endocrine-Remedii, retete si produse naturiste


Ce sunt afecțiunile endocrine? Care sunt cele mai cunoscute boli hormonale?

Dacă te-ai întrebat cine este răspunzător de dezvoltarea ta, de starea ta, de emoțiile tale, de dispoziție, de funcția sexuală și chiar de somnul tău va trebui să afli că sistemul endocrin controlează aproape toate procesele din corpul tău.
Avem mai multe glande pe tot corpul nostru care secretă hormoni. Aceștia sunt niște substanțe chimice care coordonează întreg organismul transmițând diverse mesaje către creier.

Glanda pituitară este asemenea termostatului din casa ta. Atunci când nivelul de hormoni crește ea este cea care le spune celorlalte glande că sunt suficienți și să nu mai producă.  Însă, uneori, termostatul se strică și sunt produși prea mulți sau prea puțini hormoni, situație cunoscută drept „dezechilibru hormonal”. Acest dezechilibru poate cauza o serie de probleme de sănătate: hipertensiune arterială, creștere în greutate, modificări de comportament si de dispoziție, tulburări ale somnului, etc.

Cele mai cunoscute boli ale sistemului endocrin sunt diabetul, hipertiroidismul și hipotiroidismul, sindromul ovarelor polichistice, osteoporoza, insuficiență suprarenală cunoscută ca Boala Addison, acromegalie, nanism precum și pubertatea precoce.

Principalele semnale care trebuie să te pună pe gânduri sunt:

  • Durerile musculare și de articulație,
  • Insomniile,
  • Lipsa poftei de mâncare,
  • Îngrășarea și nevoia de a mânca exagerat,
  • Pierderea în greutate într-un timp scurt,
  • Urinare frecventă,
  • Nevoie extremă de a consuma lichide, setea de apă chiar și după ce tocmai ați băut,
  • Senzația de slăbiciune, oboseală permanentă, 
  • Transpirațiile abundente,
  • Durerile de burtă,
  • Greață sau vărsături,
  • Păr subțire care cade,
  • Stări de anxietate și depresie,
  • Tulburări menstruale,
  • Tulburări ale apetitului sexual,
  • Aritmiile cardiace.


Afecțiuni hormonale sau endocrine: Tratamente naturiste recomandate

În trecut, timp de mii de ani, oamenii s-au folosit de mediul înconjurător pentru traiul zilnic, foloseau plantele atât ca hrană cât și pentru a se încălzi, pentru a-și face îmbrăcăminte dar mai ales pentru proprietățile vindecătoare pe care unele plante le au. Chiar și în ziua de astăzi, avem exemple clare de oameni care au întâmpinat probleme serioase de sănătate și au încercat diverse tratamente ca într-un final să realizeze că vindecarea le-a fost adusă de către un stil de viață sănătos și de tratamente naturale, prietenoase cu organismul uman.

Din fericire, există plante medicinale și remedii naturiste care pot fi folosite pentru a trata problemele endocrine și au puterea de a echilibra nivelul hormonal.

Uleiul de cocos sau laptele de cocos este foarte bun pentru arderea grăsimilor, totodată având efect natural antimicrobian.
Busuiocul. Puțini oameni știu despre el că este unul din cele mai bune remedii naturale împotriva stresului și anxietății. El are rol în reglarea nivelului de cortizol și protejează organele de anumiți factori care pot duce la dezechilibre hormonale.
Ciupercile nu doar că întăresc sistemul imunitar ci au și puterea de a susține organismul în lupta cu stresul.

Salvia poate fi folosita în cazul femeilor suspecte de infertilitate, dar si în cazul durerilor menstruale fiind cunoscută și pentru posibilitatea de a reduce șansele de cancer uterin și cancer ovarian.
Feniculul ajută corpul să se relaxeze, totodată ajută digestia și sănătatea intestinelor, reducând inflamația.

Lavandă. Despre lavandă și proprietățile ei medicinale am putea scrie nenumărate articole deoarece s-au făcut foarte multe studii care au dovedit eficiența acestei plante în combaterea anxietății, depresiei și stresului de orice fel. Dacă este folosită adecvat asigură un somn odihnitor chiar și persoanelor care se confruntă de perioade lungi de timp cu insomniile.

Afecțiuni endocrine: Recomandări dietetice și rețete naturiste

Persoanele care suferă de afecțiuni de ordin endocrinologic trebuie să acorde o atenție deosebită alimentației. 
De exemplu, persoanele care se știu bolnave de tiroidă vor include în dieta lor hrană care să le asigure un aport suficient de iod, seleniu și magneziu. Nucile, migdalele, mierea și ciocolata neagră sunt câteva din alimentele cu care vor trebui să se împrietenească. 

Bolnavii de diabet au parte de un regim mai strict deși nu există o dietă standard pentru toți cei care au această boală. Însă ei ar trebui să renunțe la alimentele bogate în amidon precum mazărea, cartofii, porumbul, să opteze pentru alimentele integrale, să reducă simțitor consumul de zahăr și de carbohidrați.

Nu există o farfurie ideală cu anumite feluri de mâncare minune care să ne asigure o stare perfectă de sănătate însă, dacă ar exista, cu siguranță din acea farfurie nu ar lipsi fructele, legumele și alimentele bogate în proteine. Pe scurt, am avea câte puțin din toate. Li s-ar alătura, bineînțeles, un pahar mare cu apă. 

Afecțiuni endocrine: Cum ne putem proteja?

Un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă nutritivă și exerciții fizice regulate, vă va asigura în mod natural un echilibru hormonal. Iată cum ne putem proteja împotriva afecțiunilor endocrine:

1. Asigură-te că faci zilnic mișcare și exerciții fizice.
2. Redu cantitatea de zahăr consumată.
3. Acordă foarte multă atenție igienei personale.
4. Mănâncă suficiente alimente bogate în proteine.
5. Apelează la suplimente naturale dacă ai carențe.
6. Menține o greutate potrivită.
7. Încearcă diferite tehnici de reducere a stresului.
8. Asigură-te că dormi suficient.
9. Mănâncă alimente bogate în fibre.
10. Renunță la fumat și alcool dacă este cazul.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.

Vitiligo
Exoftalmie
Dereglare hormonala
Gigantism (Acromegalie)
Ginecomastie
Gusa nodulara
Insuficienta suprarenala
Hipertiroidie
Hipotiroidie
Nanism hipofizar (Piticism)
Andropauza (tulburari)
Boala Basedow-Graves

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-15 din 15 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!