Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Afectiuni respiratorii-Remedii, retete si terapii naturiste

Ce sunt afecțiunile respiratorii? Care sunt cele mai cunoscute?

Oxigenul este combustibilul corpului uman, cel care ne asigură viața și care ne permite să funcționăm.
Aparatul respirator este format din două categorii de organe: căile respiratorii și plămânii.

Căile respiratorii sunt alcătuite din nas, faringe, laringe, trahee, bronhii și bronhiole. Ele filtrează aerul, îl purifică, îl încălzesc și îl umezesc iar apoi îl conduc către plămâni. Plămânii sunt organele cele mai importante în procesul respirației deoarece ei realizează schimbul de gaze între organism și mediu.


Există o serie de factori care perturbă buna funcționare a aparatului respirator și pot duce la diverse afecțiuni respiratorii. Principala cauză a deteriorării acestuia este reprezentată de infecții și alergii. Simptomele infecțiilor respiratorii își fac apariția în special în sezonul rece, atunci 9când frigul și aerul rece inspirat le declanșează.

Cele mai cunoscute afecțiuni respiratorii sunt adenovirozele, astmul bronșic, amigdalita, sinuzita, bronșita, difteria, dispneea, fibroza chistică, hemoptizia, infarctul pulmonar, insuficiența respiratorie, pneumonia, viroza respiratorie și infecțiile tractului respirator.

Afecțiuni respiratorii: Remedii naturiste recomandate

Simptomele de răceala, nasul înfundat și senzația de lipsă de aer sunt foarte supărătoare și de aceea trebuie intervenit cât mai rapid posibil. Există multe plante cu ajutorul cărora putem să tratăm aceste simptome și chiar, să le prevenim.

Printre ele se numără:

· Lemnul dulce. Este o plantă care acordă mare ajutor persoanelor care se confruntă cu afecțiuni respiratorii deoarece are proprietatea de a înmuia membranele mucoaselor (gât și plămâni) reducând iritația și fiind printre cei mai buni expectoranți.

· Cimbrul. Este cunoscut pentru proprietățile antiseptice, fiind numit și „antibiotic natural”. Combate infecțiile, eliminând bacteriile și virușii, ameliorând episoadele de tuse și aducând o mulțime de beneficii împotriva congestiei pulmonare.

· Eucaliptul. Este o plantă eficientă în sănătatea respiratorie, alinând durerile de gât, tratând iritația acestuia. Este, de asemenea, decongestionant și expectorant, fiind de ajutor în cazul tusei.

· Oregano. Tratează în special infecția cu stafilococul auriu și ajută sistemul imunitar în lupta lui cu infecțiile.

· Menta. Oferă o senzație de eliberare a tractului respirator, fiind un bun emolient care relaxează mușchii. Menta este folosită și ea împotriva congestiei.

· Salvia. Ceaiul de salvie nu este benefic doar împotriva durerilor de gât și tusei ci și benefic pentru plămâni, tratând sinuzita și tulburările pulmonare atunci când este folosit concomitent cu uleiurile esențiale de salvie.

· Pătlagina atenuează simptomele afecțiunilor respiratorii fiind antialergic, antiinflamator, antibacterian, expectorant și decongestionant.

· Pinul este foarte utilizat în tratarea sinuzitei, răcelilor, tusei, bronșitei sau astmului deoarece fluidifica secrețiile și ajută la eliminarea lor.

Afecțiuni respiratorii:  Recomandări dietetice și rețete naturiste

Deși odată deteriorați plămânii nu mai au capacitatea de a se regenera, un stil de viață sănătos și o alimentație sănătoasă sunt obligatorii dacă nu ne dorim ca aceste afecțiuni să se agraveze. Bolnavii se pot confrunta cu afecțiuni diferite de la respirație greoaie până la incapacitatea de a consuma diverse alimente din cauza unor anumite părți ale căilor respiratorii care pot fi iritate, de aceea dieta în cazul afecțiunilor respiratorii poate varia în funcție de particularitățile fiecărui bolnav.

Este cunoscut că un organism sănătos se asociază de multe ori cu consumul de fructe și legume. Fie că vorbim de legume și fructe proaspete sau congelate acestea oferă organismului nutrienții și vitaminele de care are nevoie pentru a se apăra sau, după caz, a lupta împotriva tulburărilor care perturbă buna funcționare a acestuia. Pentru oamenii care suferă de boală pulmonară obstructivă cronică, dar nu numai în cazul lor, se recomandă în special alimentele bogate în fibre, precum leguminoasele, mazărea și fasolele. La fel de importante sunt și cele bogate în proteine, ca și laptele, ouăle, brânza, carnea, peștele, etc deoarece ele mențin sănătatea mușchilor.

Este recomandat ca cele trei mase principale din timpul zilei, mic dejun, prânz și cină, să fie transformate în șase mese mai mici pentru a se evita supraalimentarea. Supraîncărcarea stomacului îngreunează respirația și este periculoasă în timpul nopții din cauza presiunii exercitate pe plămâni.

Se recomandă evitarea produselor care produc flatulență dar și reducerea consumului de sare. Sarea poate atrage după tine reținerea de apă, iar fluidele în exces afectează de asemenea respirația.

Și kilogramele în plus sunt răspunzătoare de o serie de simptome ale afecțiunilor respiratorii, de aceea este recomandat a se evita mâncarea de tip fast-food, băuturile acidulate, dulciurile și grăsimile.

Afecțiuni respiratorii: Cum ne protejăm?

Exercițiile fizice sunt importante inclusiv în afecțiunile respiratorii pentru că efortul fizic crește rezistența plămânilor, ne ajută în controlul respirației și ajută la scăderea kilogramelor în plus.
Igiena este foarte importantă, deoarece virozele și gripa se transmit prin contact direct. Atât spălatul pe mâini cât și dezinfectarea acestora pot diminua riscul de a ne infecta. Evitați sa folosiți obiectele personale ale altor persoane, precum paharele, sticlele, lingurile, țigările electronice, etc și încercați să nu îmbrățișați și sa nu dați mâna cu persoanele bolnave.

Purtarea măștii în spațiile aglomerate sau în locurile unde există o posibilitate mai mare de a există persoane infectate (farmacie, spital) poate asigura protecție împotriva multor viruși răspunzători de infecții respiratorii, care se pot transmite pe calea aerului.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 
De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!