Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afecțiuni infecțioase-Tratamente, Retete si Remedii naturiste

Ce sunt afecțiunile infecțioase? Care sunt cele mai cunoscute?

Dacă în trecut oamenii erau destul de reticenți când venea vorba despre o boală contagioasă, acum, după câțiva ani de pandemie în care s-a mediatizat extrem de mult virusurile SARS-CoV-2 și COVID19, putem spune că termenul „infecție” a devenit chiar familiar, fiind utilizat aproape zilnic.
Astăzi, suntem conștienți că atât colegul de bancă sau colegul de serviciu cât și puiul pe care nu am avut răbdare să îl gătim suficient, ne pot aduce viruși urmați de multe simptome neplăcute.

Infecția reprezintă pătrunderea în organism a unor microorganisme, incluzând virusuri, bacterii, ciuperci sau paraziți care atacă organismul uman cauzând diverse daune. Aceste microorganisme se pot transmite atât direct cât și indirect.
Există foarte multe boli contagioase dar cele mai cunoscute afecțiuni infecțioase sunt gripa, virozele respiratorii, COVID19, gonoreea, hepatita A, B sau C, holera, poliomielita, pojarul, rujeola, scabia (râia), tuberculoza, pediculoza (păduchii), variola, vărsat de vânt, zona Zoster, sifilis și SIDA.

Afecțiuni infecțioase: Tratamente si remedii naturiste

Orice infecție este periculoasă pentru organism și trebuie tratată din timp pentru a nu se extinde. De obicei, infecțiile sunt tratate cu antibiotice despre care știm însă că provoacă și efecte negative asupra florei intestinale și nu numai. Dar există mai multe „antibiotice naturiste” printre care amintim:

Mierea este cel mai cunoscut antibiotic natural. Strămoșii noștri i-au descoperit proprietățile antiinflamatorii și antiseptice și si-au dat seama de puterea ei de a vindeca răni și de a reduce riscul de infecție.

Usturoiul, în ciuda mirosului neplăcut, este poate cel mai puternic remediu naturist cu efect antibacterian. Usturoiul ajută organismul în lupta cu răcelile, contribuind la creșterea imunității și reușind să lupte împotriva multor viruși și bacterii care fac față chiar și unor medicamente des recomandate.

Echinaceea este antibacterian și antiviral și are un rol important în combaterea gripei și durerii în gât.

Vitamina C se folosește pentru creșterea imunității, pentru infecțiile respiratorii dar si pentru infecții urinare. Lămâile sunt cea mai bună sursă de vitamina C.

Turmericul este de asemenea un antibiotic natural. Are efecte antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. În cazul rănilor turmericul reduce riscul de infecție a acestora, iar în cazul sinuzitei, astmului sau tusei reprezintă unul dintre principalele tratamente care dau randament.

Merișoarele și coacăzele negre sunt recomandate a fi consumate sub formă de băuturi naturale pentru efectul dezinfectant pe care îl au asupra tractului urinar.

Afecțiuni infecțioase: Recomandări dietetice si rețete naturiste

Dacă suntem supuși riscului de a contacta infecții sau suntem bolnavi și avem imunitatea compromisă în alimentația noastră ar trebui introduse alimente care să ne aducă un raport cât mai mare de vitamine și care să ne ofere energie suficientă pentru a face față simptomelor care vin odată cu afecțiunile infecțioase.

Așadar, din dieta noastră zilnică nu ar trebui să lipsească mâncărurile care conțin ceapă, usturoi, varză, sfeclă roșie, semințe de dovleac, rădăcină de pătrunjel, hrean, fasole și alte leguminoase, broccoli, mere, iaurt sau cereale integrale. Fructele și legumele rămân în continuare o sursă bogată de vitamine care ne vor ajuta cu siguranță. Printre acestea se remarcă pozitiv citricele.
Se vor evita alimentele procesate precum mezelurile, bomboanele, prăjiturile cu cremă, mâncarea de tip fast-food, băuturile acidulate și alcoolul.

Afecțiuni infecțioase: Cum ne putem proteja?

Cea mai bună modalitate de ne proteja de infecții este reprezentată de acordarea unei atenții deosebite igienei personale dar si a obiectelor cu care intrăm în contact. În primul rând se recomandă să nu avem niciun fel de contact cu batistele sau șervețelele utilizate de către alte persoane.

Orice rană trebuie tratată imediat, începând cu dezinfectarea zonei. Dacă vorbim de răni serioase consultul medicului este obligatoriu.
Carnea, fructele, legumele, etc trebuie spălate înainte de a fi mâncate sau după caz, gătite. De asemenea, ne vom asigura că vom pregăti foarte bine termic alimentele și că nu vom lăsa alimentele gătite să între în contact cu cele crude.

O imunitate ridicată scade semnificativ șansele de a ne îmbolnăvi și de aceea orice aliment și supliment natural care ne aduce un plus de vitamine este mai mult decât binevenit.
Pentru a evita infecțiile cu transmitere sexuală ar fi de preferat să se cunoască istoricul medical al partenerului. Dacă acest lucru nu este valabil, prezervativul rămâne opțiunea cea mai sigură. Tot o măsură de prevenție este și păstrarea unui partener stabil, mai mulți parteneri fiind direct proporțional cu mai multe șanse de a contacta o boală.
În anumite perioade din an ne confruntăm cu numeroase insecte precum țânțarii, muștele sau căpușele care sunt purtătoare de boli. Ne putem proteja folosind o soluție specială dar este important să avem grijă unde ne desfășurăm activitățile.

Pe lângă metodele de protecție personală ar fi ideal să avem grijă și de sănătatea celor din jur, să purtăm mască atunci când suntem bolnavi, să evităm contactul cu alte persoane, în special copii și vârstnici, să aruncăm noi șervețelele folosite. Pe scurt, să avem grijă de noi înșine și unii de alții.
 

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.

Candidoza genitala
Helicobacter Pylori
Micoze ale pielii
Parazitoza - ascaridioza, giardioza, oxiuroza
Parazitoza - teniaza si trichineloza
Tricomoniaza
Herpes Zoster sau Zona Zoster
HIV / SIDA
Hepatita
Amigdalita
Infectii urinare
Septicemie
Laringita
Herpes Simplex
Bronsita
Gripa / guturai / raceala / viroza
Mononucleoza infectioasa sau Febra Glandulara
Pojar, rujeola
Scarlatina
Varicela
Chisturi hidatice
Pneumonie
Sifilis
Tuberculoza
Oreion
Vaginita infectioasa
Faringita

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.


 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

 

 

Afiseaza: 1-24 din 35 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!