Ce sunt afectiunile (sau episoadele) hemoragice, febrile, infectioase, inflamatorii?
Care sunt cele mai cunoscute?
Un episod este o perioadă scurtă de timp, în care se întâmplă ceva semnificativ, care diferențiază momentul respectiv de restul timpului. În medicină, un episod de boală este o perioadă scurtă de timp în care o persoană care suferă de o afecțiune resimte simptomele la un nivel deosebit de grav.
Episoadele febrile, hemoragice, dureroase și infecțioase sunt cele mai cunoscute, fiind destul de des întâlnite.
Episodul febril se mai numește și convulsie și reprezintă o manifestare de tip epileptic care poate apărea atunci când temperatura corpului crește rapid, având o ascensiune bruscă. De obicei, simptomatologia constă în pierderea cunoștinței și apariția unor zvâcniri ritmice ale mâinilor și picioarelor. În funcție de tipul acestora, simple sau complexe, urmările pot fi confuzie, somnolență sau chiar incapacitatea de a folosi unul din membre.
Hemoragia este definită ca scurgere abundentă de sânge, externă sau internă, care survine în urma ruperii sau tăierii unui vas sangvin. Dacă hemoragiile externe sunt ușor de recunoscut, fiind identificate imediat, în cazul hemoragiilor interne recunoașterea este mult mai complicată, putându-se identifica numai de către cadre medicale specializate. Câteva semne ale acesteia din urmă pot fi intensificarea pulsului urmată de scăderea drastică a acestuia, amețeala, creșterea numărului de respirații, transpirațiile reci, precum și o senzație extremă de sete.
Există multe boli care pot provoca dureri la nivelul anumitor zone ale corpului. Episoadele dureroase sunt caracterizate de o durere severă care durează între 10 și 30 de minute de obicei, însă poate varia de la doar câteva minute până la o oră dacă nu se intervine în ameliorarea acestora.
Episoadele infecțioase sunt foarte frecvente în întreaga lume, unele mai des întâlnite decât altele, deoarece exista numeroși factori care pot duce la înmulțirea numărului de bolnavi.
Episoade: Remedii naturiste recomandate
În tratarea episodului febril se poate interveni pe cale naturală. Unul din cele mai bune remedii, care este totodată si foarte cunoscut, este reprezentat de tamponarea cu apă rece pe mâini, pe picioare și pe frunte, având efectul de a reduce temperatura corpului. Ceaiul de salcie conține salicilină, un antitermic natural.
Pe același criteriu se pot folosi și ceaiurile de soc, busuioc, muguri de plop, cimbru, tei, mușețel, ghimbir, salvie și mentă. Oțetul de mere are proprietatea de a reduce temperatura, dacă este aplicat pe piele, în amestec cu apă. În amestecul de apă și oțet pot fi înmuiate șosetele, care necesită o altă înmuiere de fiecare dată când se vor usca. Hemoragiile trebuie tratate foarte serios, fiind necesară evaluarea și consultul medicului specialist pentru o intervenție cât mai rapidă.
Dacă vorbim însă despre un episod hemoragic ușor, care nu reprezintă un motiv de îngrijorare, se poate trata cu diverse remedii naturiste. Există un număr destul de mare de plante care se pot aplica extern, de obicei sub formă de praf, direct pe zona hemoragică, se pot consuma sub formă de ceai, se pot folosi sub forma de picături in special pentru epistaxis sau se pot folosi pentru spălături. Printre acestea regăsim aglica, angelica, aninul, călinul, căpșunul, cerențelul, cimbrișorul, coada racului, coada șoricelului, crețișoara, lămâia, nucul, pătlagina, piperul bălții, stejarul, trandafirul sau urzica.
Pentru episoadele dureroase s-au creat o mulțime de medicamente cu efect rapid, dar din păcate, majoritatea sunt răspunzătoare de o serie de efecte adverse. O alternativă naturală sunt plantele medicinale precum ghimbirul, turmenicul, spilcuta și cuișoarele sau uleiurile esențiale de eucalipt, mentă, rozmarin sau lavandă. Infecțiile pot fi tratate cu ajutorul usturoiului, oțetului de mere, sucului de merișor, uleiului de arbore de ceai, pătrunjelului, mușețelului, oregano-ului sau cu ajutorul mierii de albine.
Episoade: Recomandări dietetice și rețete naturiste
Se recomandă adoptarea unei diete bogate în lichide, vitamine și minerale. Se vor consuma în special supe de pui sau de legume, iaurturi, lapte bătut. Fructele și legumele au de asemenea un rol important, fiind ușor de digerat și conținând vitamine esențiale în procesul de recuperare de după episoadele febrile, hemoragice, etc. Așadar, se va urma o dietă ușoară care să nu suprasolicite organismul și se va consuma suficientă apă, fiind recomandată în special apa cu vitamine.
Episoade: Cum ne protejăm?
· O alimentație sănătoasă vă va asigura o imunitate suficient de puternică încât să facă față episoadelor de orice fel. · Hidratarea joacă un rol esențial. O hidratare necorespunzătoare va afecta întreg organismul. · Practicarea sportului are beneficii atât fizice cât și psihice. · Ieșirile în aer liber ne cresc rezistența corpului, ne aduc un aport de vitamina D și ne îmbunătățesc dispoziția. · Stresul este răspunzător de majoritatea afecțiunilor, asigurați-vă că eliminați sau cel puțin reduceți sursele de stres. · Nu vă angajați în activități periculoase, acordați atenție deosebită manevrării obiectelor ascuțite/tăioase. · Igienizați toate obiectele cu care intrați în contact. Igiena personală este foarte importantă. Evitați contactul cu persoanele bolnave. · Tratați fiecare afecțiune încă de la debutul simptomelor. Cu cât se intervine mai repede cu atât șansele agravării sunt mai mici.
In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.
Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.