Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Afectiuni renale-Remedii, retete si produse naturiste


Ce sunt afecțiunile renale? Care sunt cele mai cunoscute?

Despre rinichi se spune că sunt localizați la spate întocmai pentru că sunt cei care ne protejează organismul de substanțele dăunătoare, ei se asigură în mod tăcut de bunăstarea corpului, adică „ne apără spatele”.

Rinichii sunt sita organismului, ei filtrează și curăță sângele de toxine și le elimină sub formă de urină. De aceea, rinichii au și rol în menținerea apei în corpul nostru, menținând totodată și echilibrul mineralelor din sânge. Ei reglează și tensiunea arterială.

Două alte funcții ale rinichilor, mai puțin cunoscute, sunt ajutorul pe care îl dau măduvei spinării în cadrul formării globulelor roșii și proprietatea de a forma vitamina D activă.

Dat fiind toate aceste funcții importante pe care le împlinește orice degradare a rinichilor trebuie să ne pună în alertă, căci, dacă ei nu își mai pot exercita activitatea în organism vor rămâne substanțe reziduale, toxice, situație care, netratată la timp, poate cauza chiar decesul persoanei bolnave.

Cele mai cunoscute afecțiuni renale sunt:
  • sindromul nefrotic,
  • insuficiența renală acută sau cronică,
  • tromboza venoasă renală,
  • cancer renal,
  • pietre la rinichi,
  • nefrita interstițială,
  • boala rinichiului polichistic,
  • acidoza tubulară renală,
  • stenoza arterei renale,
  • nefropatia de reflux,
  • diabetul insipid nefrogen,
  • nefroblastomul,
  • cancerul de prostată, etc.

Afecțiuni renale: Remedii naturiste recomandate

Deși industria farmaceutică pune la dispoziție o gamă largă de medicamente care pot fi administrate în cazul afecțiunilor renale, o alternativă cu mai puține efecte adverse sunt remediile naturiste. Este vorba în principal despre plante și ierburi care pot fi utilizate fără riscuri.
Câteva dintre acestea sunt:


· Păpădia este planta care are proprietatea de a facilita eliminarea toxinelor, de a combate inflamația tractului urinar și de a reduce retenția de apă.

· Coada-calului asigură o bună funcționare a aparatului urinar, este antioxidant natural și are proprietăți diuretice care reușesc să purifice rinichii și ficatul, crescând sinteza de urină.

· Urzica este cea mai cunoscută plantă pentru puterea sa de a îndepărta reziduurile
metabolice, de a reduce calculii renali, și de a stimula secrețiile scăzând riscul de infecții.


· Pătrunjelul este un remediu fitoterapeutic care crește volumul de urină produs, fiind un aliat puternic în combaterea retenției de apă în organism și eliminând toxinele.

· Grâul poate fi folosit și el, la fel ca și pătrunjelul, pentru a crește fluxul de urină. Ajută astfel la eliminarea pietrelor de la rinichi.

Afecțiuni renale: Recomandări dietetice și rețete naturiste

În cazul în care suferim de o afecțiune renală trebuie să facem tot posibilul să ușurăm munca rinichilor. Acest lucru se traduce prin atenția pe care trebuie să o acordăm alimentelor și băuturilor pe care le consumăm.

Acestea ar trebui să conțină un număr cât mai scăzut de substanțe toxice și să nu favorizeze apariția calculilor renali.

În primul rând se va limita consumul de sodiu. Nu se mai adaugă sare în mâncare, se evita murăturile, mezelurile, brânza sărată, snacks-urile.

În al doilea rând, se va consulta medicul cu privire la alimentele proteice pe care le consumăm sau mai exact cantitatea care ne este permisă, deoarece alimentele bogate în proteine (carnea, lactatele, pâinea) pot favoriza apariția calculilor renali.

Apoi, se vor elimina băuturile acidulate precum sucurile cu acid sau berea, dar se va crește aportul de apă. Excepție face insuficiența renală, afecțiune în cazul căreia se recomandă limitarea consumului de apă pentru a evita complicațiile care pot apărea.

Luate separat, se evidențiază pozitiv următoarele alimente:

· Lămâia. Sucul de lămâie conține o sare a acidului citric, numită citrat, care descompune pietrele mici de la rinichi.
· Oțetul de mere. Folosit în salate ajută și el tot la dizolvarea pietrelor de la rinichi datorită acidului acetic pe care îl are în compoziție.
· Țelina. Folosită în diverse rețete sau sub formă de suc, țelina este leguma care contribuie la eliminarea toxinelor din organism.
· Rodia conține antioxidanți și ajută aparatul renal în procesul de eliminare a substanțelor nocive, îndepărtează calculii renali și asigură o bună funcționare a rinichilor.

Afecțiuni renale: Cum ne putem proteja?

Este recomandat ca orice persoană, indiferent că vorbim despre copii sau vârstnici, să efectueze periodic analize de sânge și examen de urină pentru a putea identifica orice posibilă problemă si pentru a putea fi tratată la timp în cazul în care aceasta există.

Numărul bolnavilor care se tratează prin dializă crește ingrijorător de mult ceea ce înseamnă că oamenii nu au grijă de sănătatea rinichilor lor.

Renunță la fumat.
Acest obicei nesănătos atrage după sine degradarea tuturor organelor, inclusiv rinichii crescând simțitor riscul de a dezvolta o afecțiune renală.


Controlează-ți greutatea corporală.
Asigură-te că ai o dietă echilibrată și că faci suficientă mișcare să te menții în cea mai bună formă fizică deoarece obezitatea este asociată cu un risc foarte mare de apariție a afecțiunilor la nivelul rinichilor.


Redu consumul de sare.
Un aport crescut de sare atrage după sine suprasolicitarea rinichilor și deteriorarea acestora deoarece organismul consumă foarte multă energie pentru eliminarea sării din organism, energie de care ar putea avea nevoie pentru a îndeplini alte funcții.


Limitați utilizarea de medicamente care pot interfera cu desfășurarea normală a activității renale, citiți întotdeauna prospectul pentru a vedea dacă pot cauza efecte adverse, caz în care puteți să întrebați medicul dacă există alternative mai puțin dăunătoare.

Evitați frigul și umezeala, acestea pot cauza infecții urinare.
Nu în ultimul rând, asigurați-vă că acordați o importanță deosebită igienei organelor genitale.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!