Ai Reducere 25%, Cadouri si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Calculi renali, litiaza renala

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in tratamentul impotriva calculilor renali si a fenomenului de litiaza renala

Litiaza renala reprezinta fenomenul de precipitare a sarurilor din urina in concretiuni sub forma de nisip sau calculi.

Calculii urinari apar din cauza tulburarilor de metabolism, avitaminoza A, hiperparatiroidism, infectii, tulburari ale unor electroliti din sange: Na, Ca, P, etc...

Colica renala poate fi produsa de calculii urinari, care se pot bloca in ureter, producand dureri foarte mari, incat poate duce pacientul la delir. Criza poate dura ore in sir. Bolnavul trebuie sa faca o baie foarte calda si prin masarea usoara de sus in jos va incerca sa impinga calculul din uretra in vezica. Daca sufera de inima si este predispus la criza cardiaca, i se va aseza in jurul zonei inimii un furtun prin care curge apa mai rece, sau i se vor aplica comprese reci, atat in zona inimii, cat si in jurul mainilor sau pe frunte.

Dupa compozitia lor chimica, se deosebesc:

- calculi urici (litiaza urica), duri, galbeni-bruni,
- calculi oxalici (litiaza oxalica), neregulati, cenusii
- calculi fosfatici (litiaza fosfatica), moi, sfaramiciosi si alb-galbui.

O alimentatie prea bogata in carne va acidifia prea mult urina si va favoriza precipitarea fosfatilor si a carbonatilor. O alimentatie prea bogata in dulciuri si cartofi, cafea, spanac, macris, tomate (alimente oxalifere), va favoriza precipitarea oxalatilor. Concentrarea exagerata a urinei timp indelungat, deoarece se beau prea putine lichide sau se lucreaza la temperatura ridicata, poate fi o cauza a precipitarii sarurilor.

Masuri igienice: evitarea mersului cu motocicleta, cu caruta, a calaritului, pentru a nu provoca migrarea calculului in caile urinare, cauza principala a colicilor renale. Regimul alimentar va fi in functie de natura calculului.

> Litiaza urica
Alimente interzise: carne de vitel, de porc, de porumbel, creier, heringi, sardine, spanac, conopida, sparanghel, legume uscate, ciuperci, bauturi alcoolice.

> Litiaza oxalica (cea mai frecventa)
Alimente interzise: grepfruturi, lamai, mere, pere, conopida, spanac, stevie, coacaze, prune, mazare, castraveti, cartofi, ceai, cacao, ciocolata, macris, smochine sfecla rosie, agrise.

> Litiaza fosfatica
Alimente interzise: laptele integral si laptele praf, branzeturile (cascaval, branza de burduf), conservele, pestele gras, heringi, scrumbie, stiuca, galbenusurile de ou, organele (creier, ficat, rinichi, inima, limba), leguminoasele uscate (fasole boabe, mazare, bob, linte), fructele oleaginoase (nuci, alune, arahide, migdale), cacao, ciocolata, precum si fructele si legumele alcalinizante, cu continut prea ridicat în fosfati care precipita sub forma de saruri de calciu.

Bolnavii cu litiaza vor consuma aproximativ 2 litri de lichide pe zi (numai cu avizul medicului). Toamna vor face cure de struguri, 1-2 zile pe saptamana, cate 1-2 kg exclusiv.

Excesul de saruri poate fi adus si din mediul extern: ape minerale consumate timp indelungat, mai ales daca sunt vechi sau alimente bogate in oxalati sau acid uric (viscere, icre, ciocolata). Precipitarile excesive de saruri apar in boli metabolice (diabet - oxalati, guta - acid uric), intestinale (colite, paraziti - oxalati), ale glandei paratiroide (fosfati, oxalati) sau ale oaselor (fosfati).

Si pH-ul urinei are influenta. Astfel, precipitarile sunt favorizate de aciditatea mare a urinei (urati) sau de scaderea aciditatii (fosfati, carbonati). Infectiile urinare, staza urinara favorizeaza precipitarea. Chiar si ereditatea poate avea un rol.

Colicile renale se manifesta diferit in functie de locul unde este piatra (lombare - in bazinet; vezicale - in vezica; tipice - in uretere). Se declanseaza la efort, mers cu vehicule cu trepidatii care se insotesc cu hematurie. Litiaza favorizeaza localizarea infectiilor la rinichi (pielonefrite).

Se vor bea multe lichide, in asa fel incat sa urineze 1,5 l/zi pentru a impiedica precipitarea sarurilor. Se vor evita alimentele bogate in oxalati si acid uric.

Este bine a se evita frigul, mai ales la nivelul picioarelor, e recomandat sa se bea lichide multe, mai ales intre orele 17-19, cand rinichii si vezica urinara au activitatea cea mai ridicata, de asemenea sa se tina o igiena stricta, mai ales la femei, sa se evite folosirea sapunurilor prea tari si a deodorantelor in zona genitala externa. Se vor consuma ceaiuri diuretice. Se pot folosi uleiuri aromate din mesteacan pentru masajul zonei vezicii urinare.

Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru combaterea CALCULILOR RENALI si fenomenului de LITIAZA RENALA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Calculii renali reprezinta bucati de minerale (indeosebi Calciu sau calcar) materializate din acizi urici sau oxalici la nivelul rinichiului. Calculii pot ramane la nivel renal sau pot fi eliminati din organism pe calea tractului urinar (tubii care conecteaza rinichii cu vezica urinara. Drumul calculilor (denumiti popular pietre la rinichi) poate fi asimptomatic sau poate produce o durere intensa (asa numita colica renala). Aproximativ jumatate din cei cu cel putin un calcul renal vor dezvolta noi calculi in urmatorii 5 ani daca nu este urmat nici un tratament. Ca ajutor in remisia si eliminarea acestora recomand urmatoarea schema dedicata de tratament:

- MagneZi B6 (1-0-1, dupa masa) SAU Stress Management B-Complex (1-0-1 inainte de masa) - prezenta Magneziului in compozitie contribuie favorabil la dizolvarea calculilor renali.

- Liquid Clorophyll (in schema de administrare 1-1-1, inainte de masa, alcalinizeaza traiectele renale si contribuie la stoparea, respectiv topirea depunerilor calcefiate prin echilibrarea balantei ph-ului din organism; este un bun antiinflamator, combate eventualele hemoragii si are efect de calmare a durerilor)

- Triple Potency Lecithin (in schema de administrare 1-0-1, in timpul mesei, determina descompunerea hidrosolubila a calculilor renali si ajuta astfel la eliminarea lor pe cale urinara)

- Garlic Caps (1-0-1 dupa masa, ajuta la topirea calculior renali, combate eventualele infectii urniare suprapuse, insa nu se recomanda in cazul in care litiaza este asociata cu nefrita acuta sau cronica)

- SambuRex (1-1-1 lingurite dupa masa, stimuleaza dizolvarea nisipului renal, protejeaza epiteliul rinichiului si mareste cantitatea de urina eliminata) SAU Zen Thonic (in schema de administrare 1-1-1 dupa masa - fructele specifice din compozitie ajuta la dizolvarea calculilor renali si sunt anti-inflamatoare)

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare de reglare energetica: DETOXIFIERE, RELAXARE, URINAR, MERIDIAN.

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a metabolitilor si depunerilor reziduale de la nivelul diferitelor organe si sisteme, dezacidificarea tesuturilor, normalizarea circulatiei sanguine si limfatice, iar in aceasta afectiune - recapatarea controlului asupra functiei urinare, dizolvarea calculior si eliminarea lor treptata din corp.

Observatie: Se vor efectua optim 2-3 cure anual cu pauze intre ele.

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!