Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afectiuni dentare (dinti si gingii)

Afecțiuni dentare: Ce sunt? Care sunt cele mai cunoscute?
Dinții sunt organe dure de culoare albă, localizate în cavitatea orală și care, au rol principal în tăierea, zdrobirea ori măcinarea alimentelor. 

În mod normal, un adult are 32 de dinți, dintre aceștia 12 sunt molarii, 8 sunt premolarii, 4 caninii iar 8 incisivii. 

Afecțiunile dentare pot apărea la nivelul dinților, gingiilor și gurii. Cele mai cunoscute sunt caria dentară, placa bacteriană și tartrul, pierderea dinților, abcesul dentar, respirația urât mirositoare, gingivita, poziția incorectă pe arcadă, problemele molarilor de minte, bruxismul, dinții hipersensibili și lista continuă.
Cea mai comună este caria, dacă nu este tratată din timp evoluează și afectează structura dintelui ducând chiar la extracția acestuia. Cu cât se intervine mai rapid cu atât șansele tratării sunt mai mari.

Tartrul este în strânsă legătură cu igienizarea regulată, problemele de această natură fiind tratabile prin detartraj ultrasonic, air-flow și periaj profesional.
Pierderea dinților survine atât din cauza unei igienei precare, cât și din cauza bolilor parodontale sau traumatisme la nivelul acestora. Este de preferat să se apeleze la implant sau lucrare protetică pentru a nu afecta fonația și masticația.
Abcesul este cauza cea mai frecventă a durerilor severe de dinți și reprezintă o infecție a dintelui sau a gingiei.

Halena sau respirația urât mirositoare afectează în primul rând viață socială a pacientului și de aceea se recomandă vizita timpurie la cabinetul medicului stomatolog în vederea găsirii unei soluții potrivite pentru fiecare individ în parte.
Poziția incorectă a dinților duce la ocluzia incorectă, dureri la nivelul articulației temporo-mandibulare și zâmbet inestetic. Toate acestea se pot evita dacă se primește un tratament ortodontic cât mai bun.

Molarii de minte cauzează adesea durere, leziuni ale gingiei, infecții și chiar deteriorarea maxilarului. Se va încerca tratarea acestora, extracția fiind ultima soluție.
Bruxismul este termenul folosit pentru scrâșnirea dinților, provocând dureri de cap, dureri dentare, dureri la nivelul articulațiilor, precum și fracturi dentare sau abraziune.
Dinții hipersensibili sunt cei la nivelul cărora se resimte disconfort când vin în contact cu alimente calde, reci sau dulci. Simptomele pot apărea însă și în timpul periajului.

Afecțiuni dentare: Remedii naturiste 

Indiferent de afecțiunea răspunzătoare, durerile de dinți sunt percepute de majoritatea oamenilor ca și cele mai neplăcute și mai severe, fiind greu de suportat. Deși cel mai indicat este ca la apariția durerii să vă prezentați la medicul stomatolog, există o serie de plante medicinale care pot ameliora durerea și reduce disconfortul.
Zeama de lămâie, mai ales dacă este combinată cu gheață sau ținută în prealabil la frigider, va reduce inflamația și durerea, poate fi folosită însă, maxim de 3 ori pe zi.
Uleiul esențial de arbore de ceai, aplicat local, reduce durerea de dinți și previne bolile gingiei.
Usturoiul are proprietatea de a calma durerile resimțite, având totodată efect antiinflamator. Se va aplica pisat pe dintele care creează probleme.

Ceaiul de mentă ajută la ameliorarea durerilor de dinți și calmează sensibilitatea gingiei. 
Cuișoarele sunt de asemenea la indemână dacă ne dorim tratarea durerilor de dinți deoarece ele sunt antiseptice naturale.
Compresele cu alcool sunt foarte des utilizate pentru combaterea durerilor dentare. 

Afecțiuni dentare: Recomandări dietetice și rețete naturiste 

Dieta și alimentația au cea mai mare influență asupra sănătății dentare, fiind răspunzătoare de apariția bacteriilor și dezvoltarea cariilor.
Se va adopta în primul rând o alimentație variată și moderată, recomandându-se obiceiuri alimentare sănătoase de ordinul fructelor, legumelor, pâinii și cerealelor, produselor lactatele și cărnii de pasăre și pește.

Hidratarea joacă de asemenea un rol esențial deoarece contribuie în mod direct la formarea salivei care ne protejează țesuturile. 
Există alimente care contribuie la curățarea dentară acestea fiind nucile, legumele crude, iaurtul, brânza și guma de mestecat.
Alimentele mult prea bogate în zahăr favorizează apariția cariilor. Alimentele și băuturile acide duc la eroziune dentară și afectează sănătatea orală.

Afecțiuni dentare: Cum ne protejăm?

· Evitați consumul de zahăr în exces.
· Evitați băuturile acidulate.
· Evitați perierea excesivă.
· Evitați fumatul.
· Evitați contactul cu apă clorinată. (Regăsită în piscine, de exemplu)
· Evitați alimentele fierbinți sau prea reci.
· Tratați bolile de reflux gastro-esofagian.
· Adoptați o dietă sănătoasă.
· Păstrați o igienă orală riguroasă.
· Mergeți la control periodic.
· Apelați la suplimente de calciu, fosfor, magneziu și vitamine dacă este nevoie.


In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.

 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.

 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!