Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Tulburari psiho-emotionale (depresie, insomnie, stres etc)

Tulburări psiho-emoționale: Ce sunt? Care sunt cele mai cunoscute?

Deși denumirile medicale corecte sunt tulburări de anxietate, tulburări depresive, tulburări de comportament si tulburări de personalitate, toate sunt adesea cunoscute și sub formă de tulburări psiho-emoționale și intelectuale. Indiferent de termenul folosit, ele indică același lucru: un dezechilibru chimic din creier, răspunzător de procesarea mentală și sănătatea emoțională.

Cauzele care pot duce la dobândirea unor astfel de afecțiuni sunt numeroase, de la moștenirea genetică până la factori de mediu și stil de viață ori evenimente neplăcute precum decese, pierderea membrilor familiei, violență fizică sau psihica, diverse abuzuri, situații stresante, etc.

Cele mai cunoscute sunt:
 • atacurile de panică,
 • agarofobia,
 • tulburarea obsesiv compulsivă,
 • bipolaritatea,
 • depresia,
 • anorexia,
 • bulimia,
 • dependența de anumite substanțe,
 • droguri sau alcool, ADHD,
 • intenția suicidară,
 • personalitatea antisocială, evitantă,
 • dependentă, paranoidă, borderline, etc. 
La lista de mai sus se pot adăuga și alte probleme asociate sau simptome ale tulburărilor menționate: nervozitate, tulburări de somn, oboseală, lipsa poftei de mâncare, accesele de furie, pierderi de memorie, instabilitate emoțională, schimbări bruște de dispoziție precum și degradarea relațiilor cu persoanele din jur din cauza neîncrederii. 

    Tulburări psiho-emoționale: Remedii naturiste.

Există o serie de plante care au proprietatea de a combate efectele tulburărilor psiho-emoționale și intelectuale. Ele restabilesc și echilibrează funcțiile sistemului nervos dar ajută totodată și sistemul hormonal.
Ceaiul de tei rezolvă problemele cu somnul, inducând o stare de liniște și asigurând o odihnă mai plăcută dacă este consumat înainte de culcare.
Valeriana este una din cele mai cunoscute plante pentru proprietatea de calmare precum și pentru tratarea insomniei.

Lavanda este foarte des folosită atât pentru inducerea stării de relaxare, folosindu-se la baie sau la masaj, cât și pentru îmbunătățirea circulației. Folosită în doze potrivite aceasta poate fi consumată și sub formă de ceai.

Ginsengul reduce nivelul de stres, îmbunătățește memoria și concentrarea și elimină oboseala. Se aseamănă cu salvia care are și ea efectul de calmare și reducere a stresului, precum și îmbunătățirea memoriei și îmbunătățirea somnului.
Rozmarinul crește capacitatea de învățare și ajută la relaxarea musculară.

    Tulburări psiho-emoționale și intelectuale: Recomandări dietetice și rețete naturiste.

Deși nu există o dietă special concepută pentru a trata problemele de ordin emoțional sau intelectual, s-a dovedit că o serie de alimente au un efect direct asupra bunei funcționari a creierului.
Apa are unul dintre cele mai importante roluri în îmbunătățirea funcționalității creierului, deoarece hidratarea insuficienta afectează atât creierul, cât și restul organelor.

Folosită fără a se exagera, cafeaua poate ajuta în cazul pierderii memoriei și poate ajuta în combaterea stării de oboseală.
Ciocolata neagră ajută memoria și concentrarea și oferă o stare generală de bine.
Nucile mențin funcția cognitivă la un nivel optim și ajută persoanele anxioase sau care suferă de insomnie.

Mai amintim și fructele de pădure care ajută neuronii să formeze conexiune noi, afinele care îmbunătățesc memoria, avocado care reduce riscul de accident vascular cerebral, portocalele care sunt o sursă importantă de vitamina C, broccoli previne apariția bolilor neurogenerative, luteolina din morcovi, țelina, ulei de măsline sau ardeii iuți ajută memoria.

Peștele gras consumat de doua ori pe săptămână asigura Omega-3 suficient pentru învățare precum și reproducerea celulelor.

Se vor evita băuturile bogate în zahăr, carbohidrații în exces, grăsimile periculoase, alimentele procesate, alcoolul.

  Tulburări psiho-emoționale și intelectuale: Cum ne protejăm?

O odihnă corespunzătoare și un somn suficient au un impact pozitiv major asupra creierului și asupra proceselor acestuia. S-a demonstrat că oboseala duce la dificultăți în gândire.
Este știut că stresul afectează emoțiile și sentimentele unei persoane, însă nu multă lume știe că dacă suntem supuși unor perioade de stres major îndelungate și inteligența va avea de suferit. De aceea, este recomandat să se evite situațiile stresante.

Se vor evita excesele de dulciuri deoarece zahărul împiedică asimilarea substanțelor nutritive.
Fumatul este poate cel mai periculos viciu pentru creier și sănătatea psiho-emoțională deoarece distruge celulele creierului și afectează oxigenarea acestuia.
Si consumul excesiv de alcool are consecințe grave asupra organismului uman ducând la diverse afecțiuni.

De ajutor este să creștem numărul evenimentelor plăcute din viața noastră și sa începem să ne bucurăm mai mult de lucrurile mici pentru a obține cât mai multe emoții pozitive. Dacă suntem nemulțumiți de viața noastră, fie că vorbim de planul financiar, personal sau social este important să știm că mereu există posibilitatea de a face schimbări.

Lamentarea, complacerea în anumite situații supărătoare, indiferent de cauza acestora, rușine, vinovăție, frică, ne seacă de energie și de sentimentele plăcute .In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-24 din 27 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!