Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in tratamentul impotriva candidozei
Candidoza vaginala este o boala extrem de frecventa a zonei genitale, determinata de o ciuperca (fung) numita Candida Albicans. Aceasta ciuperca poate afecta ambele sexe, dar este de 10 ori mai frecventa la femei, mai ales la cele aflate la varsta fertila.
Se apreciaza ca 75% dintre femei au cel putin o data in viata un episod de candidoza vaginala, 40-50 % dintre ele avand chiar doua sau mai multe.
De retinut si foarte important este ca aceasta boala NU ESTE O BOALA VENERICA!
Cele mai frecvente simptome sunt:
- senzatia de mancarime in interiorul vaginului si la nivelul vulvei (intrarea in vagin);
- roseata si uneori inflamarea vulvei;
- secretie albicioasa;
- miros neplacut;
- uneori, cu ocazia spalarii, poate aparea o senzatie de intepatura in zona genitala;
- uneori durere in timpul actului sexual.
Candida Albicans este prezenta la aproximativ 50% din populatie fara a provoca semne sau simptome de boala si este localizata la diferite niveluri: cavitate bucala, vagin, tract gastrointestinal. Aceste zone pot constitui, sub actiunea unor factori, adevarate "rezervoare" de Candida Albicans, grabind astfel aparitia manifestarilor. Acesti factori pot fi:
- consumul prelungit de antibiotice;
- modificari aparute in timpul sarcinii, menstruatiei, menopauzei sau in urma tratamentului cu medicamente hormonale, inclusiv cele anticonceptionale;
- existenta altor factori de infectie sau boli asociate;
- deficienta sistemului imunitar;
- diabetul zaharat dezechilibrat.
Exista o serie de masuri care pot ajuta la prevenirea aparitiei candidozei vaginale:
- practicarea corecta a toaletei regiunii genitale, prin stergerea (curatirea) din fata catre spate evitand astfel patrunderea si raspandirea germenilor de Candida Albicans dinspre intestin (un "rezervor" important) catre vagin;
- evitarea ranirii vulvei sau vaginului in timpul spalarii, manuirii tampoanelor sau in cursul actului sexual;
- evitarea folosirii acelor sapunuri, saruri de baie, deodorante vaginale sau dusuri (spalaturi interne) care contin substante ce pot modifica Ph-ul vaginului;
- folosirea lenjeriei largi, din bumbac, in locul celei stramte, sintetice, care poate crea un mediu cald si umed, favorabil dezvoltarii si inmultirii germenilor de Candida Albicans;
- fierberea lenjeriei intime si a lenjeriei de pat, pentru distrugerea microbului;
Aparitia pe parcursul unui an a cel putin 3 episoade de candidoza vaginala defineste candidoza vaginala recurenta, care poate avea o evolutie ciclica perturband echilibrul unei vieti sexuale normale, cu impact negativ asupra starii psihice a pacientei. Cauza nu este complet elucidata, dar poate fi cauza unei deficiente a sistemului imunitar. Este posibil de asemenea ca germenii de Candida Albicans sa supravietuiasca tratamentului la nivelul "rezervoarelor" cu localizare profunda din tesutul vaginal.
Candida poate fi transmisa partenerului sexual care poate reinfecta partenera la un nou contact.
Tratamentul corect se face:
1. Cu un antifungic care sa omoare virusul,
2. De asemenea, cu un produs de detoxifiere care sa elibereze organismul de substantele reziduale rezultate in urma actiunii virusului,
3. Nu in ultimul rand, se va folosi si un produs de refacere a mucoaselor afectate de prezenta virusului.
In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru Candidoza. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.
Candidoza este o afectiune determinata de infectia fungica cu Candida Albicans. Pentru tratarea acesteia recomand personal urmatoarea schema de tratament pe baza de produse naturiste Calivita:
- Acidophilus sau versiunea mai noua: ProBioBalance (0-1-1 la copiii ce fac candidoze in urma tratamentului indelungat cu antibiotice, respectiv 1-1-1 la adulti, mai ales femei, administrat in timpul mesei, 2-3 luni continuu, echilibreaza ph-ul, flora bacteriana si tranzitul intestinal, prevenind astfel recidivele).
- Oregano Oil (4-4-4 picaturi in pahar cu apa si suc de lamaie, dupa masa, blocheaza prin efectul anti-fungic dezvoltarea Candidei Albicans).
- Para Protex (1-0-1 la copii si 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2-3 luni continuu, are rol antifungic si antibacterian realizand astfel o paraprotectie a sistemului imunitar).
- Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, regleaza dezechilibrele hormonale la femeie ce presupun si aparitia candidozelor).
- Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa la adult, respectiv 1-0-1 inainte de masa la copil, combate mirosurile interne neplacute datorate infectiei si curata organismul de toxinele ciupercii)
Afiseaza: 1-5 din 5 produse
Filtre