Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Balonari

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru prevenirea balonarii intestinale


Un abdomen este considerat normal cand este moale, suplu, elastic si nedureros la palpare, iar la inspectie sa nu fie marit in volum sau excavat. In cazul unor afectiuni, aceste caracteristici nu se mai pastreaza. In cazul diareei, a constipatiei, dizenteriei, peritonitei, este dureros, iar in cazul unor tumori, a unei revarsari de lichid, in caz de tesut gras abundent, sau la o acumulare de gaze in intestine, este cu volumul marit. In acest ultim caz se poate vorbi de balonare.

Balonarea apare in urma colitelor, a bolilor de ficat, a indigestiei, a constipatiei, etc. Balonarea poate fi provocata de mancatul in graba, nemestecarea hranei, in deficientele dentare, care induc probleme de masticatie, in cazul ingerarii de alimente in cantitati prea mari, care duce la supraincarcarea stomacului si a intestinelor, in cazul alimentatiei unilaterale, saraca in legume si fructe. In cazul flatulentei este recomandata prezentarea la medicul specialist pentru diagnosticare.

Primele elemente care se aplica in rezolvarea problemei, sunt: trecerea la o alimentatie bogata in vitamine si fibre, consumarea legumelor fierte, a fructelor si sucurilor din fructe, a cerealelor. Se va evita consumarea fasolei boabe, a ridichiilor, castravetelui, a verzei, a sucurilor gazoase, a apei minerale (sifonul), a bomboanelor, a gumei de mestecat.

Este necesara calmarea sistemului nervos, evitarea stresului.


***

Balonarea fiind un simptom prezent in special in: afectiuni digestive, cum ar fi: gastrita si ulcer gastroduodenal; afectiuni hepato-biliare: colecistita, diskinezii biliare, ciroza; afectiuni intestinale: colite, colon spastic, cancer de colon; afectiuni ale pancreasului: pancreatite, diabet - se vor consulta obligatoriu indicatiile de la afectiunile respective.

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!