Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in tratarea hiperaciditatii gastrice
Stomacul este o portiune a sistemului digestiv cuprins intre esofag si duoden. In stomac alimentele sunt retinute un timp variabil, dupa natura lor. Ele sunt transformate sub actiunea factorilor enzimatici si cu ajutorul contractiilor gastrice, in chim, apoi acesta este transportat in duoden.
Mucoasa stomacului este plina de glande microscopice cu deschizaturi in stomac, care produc un lichid amarui numit sucul gastric. El contine un produs chimic numit pepsina cu mare rol in digestie. In 24 de ore se produc 4,5 litri suc gastric care se consuma la digestie. Stomacul, prin miscarile pe care le produce, intoarce alimentele pe toate partile pentru a fi imbibate cu suc. Trebuie respectate bine regulile de compatibilitate alimentara, alimentele trebuie bine amestecate, pentru a nu se produce fermentatii si putrefactii care transforma stomacul intr-un cos cu gunoi. In acest caz glandele se astupa, iar mecanismul se defecteaza. Mancarea semidigerata va intra in intestine unde tot organismul se va intoxica.
Intestinul subtire este un canal captusit de o membrana catifelata si zbarcita care este tot timpul intr-o miscare usoara, impingand masa alimentara (chimul), inainte si inapoi. Membrana are niste papile microscopice care-i dau aspectul de catifea, numite vilozitati intestinale.
Chimul (bolul alimentar) se amesteca in intestin cu bila secretata de ficat (si depusa in vezica biliara). Sunt necesari 2 -3 litri de bila pe zi pentru a neutraliza actiunea sucului gastric, de a preintampina descompunerea si de a ajuta la absorbirea in vasele sanguine. In intestin actioneaza si sucul pancreatic secretat de pancreas, care ajuta in special la absorbirea substantelor grase. Este necesar 1 - 1,5 l/zi de suc pancreatic. Vilozitatile intestinale absorb substantele hranitoare din alimente si le trimit in organism.
Arsurile la stomac au drept cauza intoxicatiile (excesului de alcool, tutun, substante toxice, caustice, iritante, fierbinti), infectiile, starile alergice, defectarea mecanismului de secretie a bilei (lucru care poate duce la neutralizarea incompleta a actiunii sucului gastric asupra mucoasei intestinale), abuzul de alimente fierbinti si iritante sau mancatul rapid si la ore neregulate.
______________
In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru HIPERACIDITATE GASTRICA. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.
Liquid Clorophyll (473 ml) - protector de mucoasa gastrica, alcalinizant si cicatrizant; previne aparitia eroziunilor - 1-1-1, inainte de masa, 3 luni continuu.
Rhodiolin (120 capsule) - efect antistress impiedicand dezechilibrele de aciditate gastrica pe fond nervos - hiperexcitabilitate de nerv vag - 1-0-1, inainte de masa, 2 luni continuu.
Digest Ease (100 tablete) - actioneaza ca antiseptic al cavitatii bucale si antibacterian, concomitent reducand inflamatia gingivala si astfel eliminand acumularea bacteriilor ce determina abcesul - 0-1-1 dupa masa, 25 zile continuu.
Oregano Oil (30 ml) - timolul si carvacrolul din compozitie au efect de calmare gastrica - 4-4-4 picaturi in pahar cu apa/suc natural, dupa masa, 2 luni continuu.
Afiseaza: 1-3 din 3 produse
Filtre