Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Senilitate (dementa senila)

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru prevenirea si tratarea senilitatii (dementei senile)

Dementele senile debuteaza obisnuit intre 65 si 70 de ani, mai rar si neobisnuit sub aceasta varsta (considerata uzuala pentru dementele presenile) si evolueaza spre o regresie globala a activitatii intelectuale si a personalitatii bolavului, ca urmare a procesului de atrofie corticala, cu placi senile si degenerescente neurofibrilare. Dementa senila este mai frecventa la femei decat la barbati (1,5 - 2 la 1), de multe ori debutul fiind greu de stabilit deoarece boala se instaleaza insidios si treptat.

S-a discutat mult despre implicarea unor factori de natura personala in declansarea bolii. Un rol deosebit l-ar detine anumite traumesuferite in primii ani de viata si care ar determina o diminuare a capacitatii de adaptare la varsta adulta si ar constitui o stare predispozanta la imbolnavire in perioada de maturitate a vietii. Actualmente este recunoscut faptul ca stresul impreuna cu alte boli (cerebrale, extracerebrale) precum si anumite caracteristici genetice constituie factori declansatori ai dementei senile.

Debutul bolii se caracterizeaza printr-o diminuare progresiva a functiilor cerebrale, in special a memoriei si orientarii. Un alt semnal este aparitia de confabulatii... la inceput se observa unele mici erori (greseli ocazionale) refritoare la unele detalii ale evenimentelor sau actiunilor, pentru ca mai apoi, cu timpul, insusi evenimentul in sine sa fie uitat. Gandirea devine lenta, pacientul incepe sa se incadreze in anumite sabloane de mult insusite, se ingusteaza cercul preocuparilor, se contsata o schimbare a comportamentului afectivo-emotional, tinuta neingrijita, neglijenta in general, activitate stereotipa, intalnindu-se frecvent colectionarismul de obiecte inutile, episoade psihotice de furie, irascibilitate, etc...

In cea de-a doua faza a bolii - numita "de stare" - sindromul predominant devine amnezia progresiva, initial manifestata doar in ceea ce priveste evenimentele recente, cele din trecutul indepartat mentinandu-se inca bine conservate. Din moment ce tot ceea ce ajunge sa-si mai aminteasca bolnavul sunt evenimente din copilarie, adolescenta, tinerete, acesta ajunge adesea sa se considere copil sau tanar si sa se comporte in consecinta. Dezorientarea este mai intai temporala si ulterior spatiala, bolnavii uitandu-si numele, adresa, ratacindu-se pe strada, in curte, in casa sau in spital. Pe langa aceste simptome majore, apar tulburari de gandire si limbaj, acestea devenind dezordonate, cu pierderea sirului ideilor, cu repetitii de cuvinte si expresii, uneori fara legatura intre ele. Bolnavii pot prezenta anumite accese depresive, maniacale sau paranoide si halucintatii.

In stadiul final al bolii, cand viata psihica abia mai palpaie in organismul bolnavului, se instaleaza o stare de apatie, deteriorare intensa psihica si somatica, ajungandu-se la o existenta mai mult vegetativa care duce, intr-un timp mai lung sau mai scurt (in medie 3-5 ani) la moarte, in urma unor complicatii de tip pulmonar, renal, cardiovascular, etc...

Semnele bolii, din punct de vedere al modificarilor neurologice, nu sunt evidente, constatandu-se uneori reflexe pupilare lente, un tremur al degetelor mainii, usoara deformare a mersului - cu pasi mici si cu lipsa ridicarii piciorului de pe sol. Electro-encefalograma evidentiaza trasee plate, cu ritmuri lente, difuze. Pneumo-encefalograma arata dilatarea ventriculara, cu atrofie cerebrala in grade diferite.


Va oferim mai jos o schema detaliata de tratament natural pentru SENILITATE. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.


Pentru tratarea optima a acesteia recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

- Senior Formula (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, asigura un aport optim de vitamine si minerale necesare varstnicilor pentru imbunatatirea starii generale si pentru o functionare buna a sistemului nervos).

- Super Soya Lecithin (1-0-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste memoria, oxigenarea creierului si creste apetitul de viata al varstnicilor).

- Rhodiolin (1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu, efect benefic complex asupra sistemului nervos central, ridica tonusul psihic si destreseaza creierul).

- Noni (1-1-1 linguri inainte de masa, 3 luni continuu, actioneaza direct pe scoarta cerebrala, troficizand la nivel neuronal si circulator, oxigenand si regland adaptogen activitatea corticala).

- Xantho Plus (1-1-0 dupa masa, xantonele din compozitie protejeaza celule creierului de anumite afectiuni neuro-vegetative, cum este in cazul dementei senile).

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespuzatoare de reglare energetica: Sistem hormonal, Meridian, Bioritm.

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a reziduurilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea sangelui, reglarea metoabolismului, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea tesuturilor si in special a creierului.

Observatie: Tratamentul se urmeaza de doua ori pe an: 3 luni tratament, 3 luni pauza, 3 luni tratament, 3 luni pauza.

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!