Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Terapie anti-imbatranire - Antioxidare celulara

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita in procesul anti imbatranire si anti-degenerare: neutralizarea radicalilor liberi prin aportul de antioxidanti naturali

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic pentru structurile corpului uman cu care intra in contact.

Radicalii liberi din corpul nostru provin in primul rand de la procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres si stari emotionale negative, dar si de la toxicele de tot felul provenite din exterior si ajunse in corp pe diferite cai (alcool, tutun, medicamente, droguri, poluare, malnutritie). Compusii chimici complecsi, cum sunt cei din structura fiintei umane, dobandesc stabilitatea prin paritatea electronilor moleculelor.

De fiecare data cand un radical liber ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces structura si proprietatile chimice, transformandu-se la randul ei in radical liber. Din acest moment, fiind dezechilibrata electrochimic, instabila biochimic si extrem de reactiva, molecula organica transformata in radical liber cauta sa-si recapete stabilitatea prin sustragerea violenta a unui electron de la alta molecula organica. Scapata de sub control, reactia se perpetueaza.. O celula umana mutilata in acest fel la nivel de atomi si molecule isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de radicali liberi gata sa atace alte celule, denaturandu-le si acestora functiile. Se genereaza treptat un lant de reactii biochimice daunatoare pentru organism, cu repercursiuni foarte grave in timp.

Antioxidantii sunt compusi naturali ce au posibilitatea de neutraliza efectele mutante ale radicalilor liberi, stopand reactiile de oxidare, degenerare si malignizare a celulelor corpului nostru. Recentele studii medicale au aratat ca antioxidantii pot inactiva radicalii liberi si pot chiar stopa instalarea unor boli, avand un rol important si in incetinirea procesului de imbatranire. Aceste preparate pe baza de substante nutritive si plante medicinale, atunci cand sunt luate in doze suficiente si in combinatii corecte, ajuta organismul sa se apere eficient de vatamarile produse de actiunea radicalilor liberi.

Doctorul Harman de la Universitatea Nebraska descrie activitatea radicalilor liberi ca pe un fel de "iradiere interna" care ataca si distruge fara crutare celulele si tesuturile, provocand diverse simptome atribuite in mod obisnuit imbatranirii: zbarcirea pielii, pete pigmentare, cataracta, artrita, ingrosarea arterelor, bolile de inima, glaucomul, boala Alzheimer, pierderea memoriei, apoplexie, senilitate, si mai ales cancer, ca stare degenerativa si de invalidare functionala la nivel celular.

Imbatranirea este, prin urmare, nu un proces cronologic cauzat de trecerea timpului, ci mai curand un proces biologic degenerativ determinat de viteza cu care radicalii liberi isi fac simtita prezenta in organism, distrugand celulele, atacand tesuturile si afectand functiile vitale.

Ce putem face pentru a ne apara impotriva acestui atac virulent?

- Primul pas este adoptarea unui sistem de gandire si de raportare psihologica la viata si la evenimente lipsit de stres cronic si de aculumare de emotii negative. Acesta poate fi de tipul "fac tot ce pot mai bine pentru mine si ceilalti si ma simpt impacat la gandul ca am infaptuit tot ce mi-a stat in putere in conjunctura data". In felul acesta se evita o multitudine de stresuri si tensiuni emotionale care nu aduc nimic bun. Pentru mai multe informatii vezi si articolul Optimizare personala si eliberarea de suferinta, precum si Despre frica de provocari si curajul de a trai in mod constient.

- Al doilea pas consta in eliminarea pe cat posibil a tuturor surselor externe de radicali liberi, precum: grasimile nesaturate (margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiurile de gatit, cremele fara lapte), apa de la robinet, aparatele cu microunde, tutunul, alcoolul si medicamentele in exces. Toate uleiurile vegetale hidrogenate sunt adevarate bombe cu radicali liberi care explodeaza in momentul in care le consumati. Organismul uman, care nu poate trai in lipsa grasimilor, este nevoit sa accepte moleculele de grasime nesaturata ca substituent pentru acizii grasi naturali necesari, aceste molecule de grasime artificiala fiind astfel incorporate in matricele celulare, in mod particular in celulele creierului si in globulele albe care manifesta cea mai mare aviditate pentru grasimi. In opinia doctorului Harman si a altor oameni de stiinta, moleculele de grasime artificiala, odata intrate in structura celulara, se oxideaza si elibereaza val dupa val radicali liberi corozivi care ataca celulele sanatoase, producand in cele din urma deficiente genetice fie prin uciderea celulelor, fie inducandu-le acestora comportamente aberante.

- Al treilea pas este fortificarea organismului pentru ca acesta sa poata lupta in mod natural cu armele pe care le detine. In acest sens, s-a descoperit ca diverse preparate pe baza de substante nutritive si plante medicinale, atunci cand sunt luate in doze suficiente si in combinatii corecte, neutralizeaza radicalii liberi inainte ca ei sa produca vatamari cuantificabile. Aceste preparate se numesc antioxidanti sau "curatatori de radicali liberi".

Iata mai jos antioxidantii naturali pe care compania CaliVita International ii recomanda pentru combaterea eficienta a oxidarii (degenerarii) celulare produse de actiunea radicalilor liberi...

Zen Thonic______1-1-0

Liquid Clorophyll______1-0-1

Ocean 21______1-0-1

Noni______1-0-1

Spirulina Chlorella Plus______1-1-0

Vital A/ B/ AB/ 0______1-1-0

Pro Selenium______0-0-1

Protect 4 Life______1-1-0

(Mega Protect 4 Life)______1-1-0

Oregano Oil______4-0-4 picaturi in pahar cu apa

Melatonina______1-0-0

Senior Formula______1-0-0

C 300 Plus______1-0-0

Vitamin E______1-0-0

Beta Carotene______1-0-0

Coenzyme Q10______1-1-0

Chelated Zinc______0-0-1

Stress Management______1-0-0

Smokerade______1-1-0

C 500______1-0-0

(C 1000)______1-0-0

Vital A/B/AB/0______1-0-1

C-Plus Flavonoid______1-0-0

SambuRex______1-1-0

1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.
Mentiuni:

In cazul in care nu exista asocieri (produse marcate), atunci pot fi alese oricare dintre produsele recomandate, cu precizarea ca produsele sunt enumerate pe cat posibil in ordinea importantei lor relative la afectiunea (categoria) la care au fost incadrate.

Este bine sa consultati prezentarea aferenta fiecarui produs (prospectul produsului) astfel incat, prin alegerea si utilizarea unuia sau a mai multor produse, sa acoperiti optim o plaja cat mai larga de probleme.

Afiseaza: 1-8 din 8 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!