Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Stres - tratament si combatere efecte

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita pentru combaterea stresului si a efectelor nocive ale acestuia

Stresul se face vinovat de faptul ca multi oameni nu mai pot tine piept vietii cotidiene. Drept urmare, el cauzeaza o serie de neplaceri cum ar fi: insomnie, hipertensiune, probleme digestive, probleme sexuale, infarct, artitra si lista e lunga. Ceea ce este poate cel mai important de stiut este ca majoritatea omenilor sunt vulnerabili la stres. Indiferent de sex, varsta ori credinta, indiferent de meserie si de preocupari, aproape oricine poate cadea prada stresului.

Boala noului mileniu, stresul, afecteaza zilnic milioane de oameni din intreaga lume. Cauzele stresului sint diferite, dar toate au repercusiuni grave asupra sanatatii. Tehnologiile ultramoderne, intensitatea ridicata a muncii sau ritmul accelerat de viata sint principalele cauze ale stresului. Persoanele din tarile subdezvoltate nu scapa, la randul lor, de acest flagel. Precaritatea nivelului de trai, nesiguranta zilei de miine, dificultatea gasirii unui loc de munca, privatiunile cotidiene sint factori de stres care afecteaza dramatic sanatatea oamenilor.

Primele referiri la aceasta stare anormala de sanatate a organismului s-au facut in anii celui de-al doilea razboi mondial, cind, din cauza tensiunii psihice in care stateau locuitorii Londrei in timpul bombardamentelor aeriene, cota imbolnavirilor de ulcer a crescut la circa 20%, in conditiile in care, in mod normal, procentul este intre 3 si 8%

Mediul de munca a devenit in mare parte ostil, in multe intreprinderi si firme angajatii nu au pauza de prinz si cei mai multi angajatori au cerinte foarte mari fata de salariati si un comportament descurajator. Stresul la locul de munca apare fie atunci cind solicitarile depasesc posibilitatile angajatului, fie vine pur si simplu pe mai multe directii in acelasi timp. In astfel de situatii, persoanele nu reusesc sa-si adapteze in mod eficient comportamentul la solicitarile venite si isi pierd autocontrolul. Dureri de cap, ameteli, nervozitate, crampe musculare, depresie sau obezitate sunt doar cateva dintre simptomele pe care le manifesta angajatii din cauza lucrului sub stres si lipsei de servicii medicale. O companie ai carei angajati manifesta aceste simptome poate pierde anual intre 250 si 500 de euro per angajat. Conform unui studiu al Organizatiei Internationale a Muncii, costul stresului ocupational in Romania se ridica la a zecea parte din PIB.

Principala problema care se ridica in fata noastra este aceea de a recunoaste stresul si, bineinteles, de a-l putea controla. Iata pe scurt posibilitatile cele mai bune pe care le avem la dispozitie...

Pe masura ce receptionam stimuli - care pot fi externi (de exemplu evenimentele si situatiile din jurul nostru) sau interni (propriile ganduri si atitudini) - acestia sunt procesati de creier pe baza experientelor personale anterioare, a sistemului de opinii. Dupa trecerea de aceasta faza, sistemul de opinii va determina o reactie in corp. Cu alte cuvinte, nici un eveniment, nici o intamplare nu are nici un inteles si nu ne afecteaza cu nimic pana nu trece prin sistemul nostru de opinii, sistem care la randul lui va declansa o reactie ce poate fi pozitiva sau negativa in functie de ce credem despre situatia in cauza. Evident ca o reactie negativa va determina o stare de stres pentru noi, de aceea reactia de stres se va reduce fie odata cu indepartarea / diminuarea stimulului (lucru care de multe ori nu se afla sub controlul nostru), fie prin comutarea atentiei pe altceva decat pe receptionarea ca atare a mesajului agresiv al stimulului (lucru care depinde in cea mai mare masura de noi). Ceea ce conteaza, deci, in generarea stresului nu este actiunea/stimulul in sine ci ceea ce credem noi despre acea actiune/stimul - practic procesul de interpretare, de incadrare in context si de asimilare realizat de mentalul nostru.

Pentru a ne putea dispensa de stres prin cultivarea autocontrolului starilor, va trebui sa oferim organismului (si in special creierului) uneltele necesare sustinerii functionale a efortului constient. Iata cum stau lucrurile la nivel de proces fiziologic...

Centrul de alarma al creierului, nucleul amigdalian, este banca memoriei afective, depozitul tuturor momentelor noastre de triumf si de esec, de speranta ori de teama, de indignare, frustrare sau manie. El apeleaza la aceste amintiri stocate pentru a evalua evenimentele momentului conform potetialului de pericol sau de oportunitate. Raspunzator cu simtul de auto-conservare inca de la inceputul existentei omului, in momentul identificarii unei situatii de criza, nucleul amigdalian amplifica acuitatea senzoriala, blocheaza gandirea complexa si declansaza raspunsuri reflexe, automate, avand legatura strict cu instinctul primar de supravieturire. Pe de alta parte, centrul executiv, rational al creierului, situat in lobii prefrontali, este singurul care poate opri sau diminua directivele frenetice ale nucleului amigdalian. Centrul rational al creierului situat prefrontal este asemanator unui cod secret care stopeaza alarma falsa dintr-un sistem de securizare domestic. Optimizarea functiilor acestui centru prefrontal si acutizarea performantelor sale este singura cale de a potenta reactia primitiva de supravieturire initiata de nucleul amigdalian, care fara circuitul inhibitor al centrului rational ar pune o surdina mintii executand manevrele cele mai bine repetate, chiar daca ele inseamna a zbiera de furie sau a ingheta de spaima.

Stimuland prin componente nutritive complexe acuitatea naturala a functiilor centrului rational si practicand auto-educarea zilnica, la nivel constient - prin relaxare, modelarea mentalitatilor si gandire pozitiva - avem toate sansele sa devenim oameni sanatosi, optimisti si activi, care atunci cand se confrunta cu o situatie neplacuta in viata se gandesc imediat la o solutie, initiind o actiune si nu o reactie.

Iata mai jos remediul natural propus de CaliVita International pentru combaterea stres-ului si a efectelor nocive ale acestuia...

In cele ce urmeaza va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru STRES. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Stresul reprezinta ansamblu de reactii al organismului uman fata de actiunea externa a unor agenti cauzali (fizici, chimici, biologici si psihici) constand in modificari morfo-functionale, cel mai adesea endocrine. Pentru combaterea stresului recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:

- Stress Management B-Complex (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres prin continutul de vitamine din complexul B).

- Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea serotoninei - hormonul fericirii si al bunei dispozitii).

- Strong Bones (1-0-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, intareste sistemul nervos, calmeaza si echilibreaza, se recomanda cu precadere femeilor) sau MagneZi B6 (1-0-1, dupa masa, confera putere si forta, destreseaza sistemul nervos, inlatura angoasa si imbunatateste concentrarea, se recomanda cu precadere barbatilor).

- Oxy Crystal (10-10-10 picaturi in pahar cu apa plata, combate anxietatea si tensiunea nervoasa, imbunatateste calitatea somnului, confera tonus fizic si psihic).

Observatie: Se vor efectua atatea cure cate este nevoie.

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!