Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Sindrom premenstrual

Utilizarea preparatelor naturale CaliVita ca tratament pentru sindrom premenstrual

Menstruatia este o pierdere lunara (lat. menstrus = luna) de sange uterin, ce survine la fiecare 28 de zile, pe o durata de 3 zile. Tulburarile menstruatiei sunt: depasirea duratei peste 7 zile (menoragie); menstruatie insotita de dureri (dismenoree); menstruatie neregulata (apare la intervale mai mici sau mai mari de timp); absenta menstruatiei (amenoree). Mai trebuie spus ca menstruatia inceteaza pe parcursul sarcinii.

Sindromul premenstrual (PMS) este denumirea data unei suite de simptome fizice, emotionale si psihologice experimentate de multe dintre adolescente si femeile adulte cu 10-15 zile inainte de declansarea sangerarii menstruale. Cel putin 150 de simptome au fost legate de aceasta perioada a ciclului menstrual.

Simptomele sindromului premenstrual sunt:

De oridin afectiv:

- iritabilitate
- furie
- depresie
- ostilitate

De ordin somatic:

- balonari
- mastalgii (dureri la nivelul sanilor)
- modificari ale apetitului (inapatenta sau apetit excesiv)
- bufeuri de caldura
- insomnii
- cefalee (dureri de cap)
- fatigabilitate (oboseala excesiva)

De ordin cognitiv:

- confuzie
- dificultati de concentrare

De ordin comportamental:

- inchidere in sine
- certuri frecvente
- discutarea in contradictoriu

Cauzele sindromului premenstrual

Nu s-a reusit sa se indice o cauza unica pentru aceste fenomene, dar s-au stabilit cei mai importanti factori. S-a demonstrat astfel ca este vorba de un deficit de serotonina (o substanta prezenta in creier - neurotransmitator). Aceasta are nivele mai mici la persoanele care acuza PMS, iar produsele medicamentoase sau naturale care cresc nivelul serotoninei au efecte benefice (acestea actionand ca inhibitori de recaptare a serotoninei). Un dezechilibru al calciului si magneziului este de asemenea implicat in etiologia sindromului. Femeile afectate au un raspuns anormal la schimbarile hormonale normale pentru aceasta faza a ciclului.

Alte ipoteze privind endorfinele sau nivelul scazut de prolactina (hormon) sunt in studiu. Stilul de viata si alimentatia, factorii de mediu, tipul psihologic si educatia influenteaza cert tipul si intensitatea acuzelor.

In continuare va oferim o schema detaliata de tratament natural pentru SINDROMUL PREMENSTRUAL. Schema este intocmita si explicata punctual de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Sindromul premenstrual reprezinta un ansamblu de semne si simptome neplacute manifestate cu cateva zile inainte de menstruatie. Pentru atenuarea acestuia recomand urmatoarea schema dedicata de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita:


- Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, regleaza statusul hormonal la femeie si astfel manifestarile din sindromul premenstrual).

- Vital Woman (1-1-0 dupa masa, normalizeaza sinteza de hormoni sexuali feminini; e recomandat la femeile dupa 23 de ani).

- White Willow (1-1-1 dupa masa, reduce durerea si inflamatia uterului si ovarelor dinaintea menstruatiei, in acest fel combatand crampele si spasmele premestruale).

- Rhodiolin (1-0-1, dupa masa, aduce o stare de buna dispozitie si relaxare in corp, ce permite derularea unei menstruatii normale).


Observatie: Pentru rezolvarea sindromului premenstrual, tratamentul se va lua 3 luni continuu.

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!