Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

Produse Calivita care contin enzime digestive

Produse Calivita care contin enzime digestive

Produse Calivita care contin enzime digestive


Fermenti de natura proteica si structura coloidala complexa, enzimele digestive, sunt specifice animalelor si plantelor. Ele ajuta la trasformarea alimentelor in vitamine, aminoacizi si minerale.
Enzimele digestive se gasesc mai ales in alimentele negatite: legumele si zarzavaturile tinere, afinele, caisele, ceapa, ciresele si visinele, coacazele negre, morcovii, prazul, galbenusul de ou de gaina (crud sau preparat moale), germenii de grau, lucerna (care contine un numar de 8 enzime esentiale), ouale, sucurile de legume, sucul si salata de orz verde, pestele si carnea.

Aici va prezentam cele mai importante enzime si  tipuri de flora intestinala:


Lactobacillus Acidophilus

Lactobacillus bulgaricus este o bacterie prezenta in iaurt si in tubul digestiv al persoanelor care consuma iaurt. Conform observatiilor, aceste persoane sunt mai sanatoase si traiesc mai mult decat media.

Mai eficient decat Lactobacillus bulgaricus este Lactobacillus acidophilus, sau pe scurt - Acidophilus, deoarece se stie ca rezista in intestine mai mult de 10 zile. Aceasta bacterie creeaza un mediu nefavorabil diferitilor agenti patogeni, cum ar fi: micrococi, clostridii, coli-bacili si fungi. Ajuta la asimilarea lactoalbuminelor, aminoacizilor, grasimilor si lactozei. Are un rol important in sinteza vitaminelor B. Cu ajutorul sau putem proteja flora bacteriana existenta in tubul digestiv. Antibioticele administrate pe cale orala distrug flora intestinala, de aceea consumarea de Acidophilus este recomandata in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice. Nu se cunoaste nici un tip de Acidophilus daunator sanatatii.

Enzima Amilaza
Amilaza pancreatica, similara amilazei salivare, actioneaza asupra amidonului sau glicogenului. Paralel cu formarea amilazei o mica parte a enzimei trece in sange, de aceea dozarea amilazei din sange da indicii asupra functiei pancreasului.

Enzima bromelamina
Bromelaina este denumirea pentru un grup de enzime puternice care actioneaza asupra proteinelor, descompunandu-le si care se gaseste in ananas. Bromelaina a fost descoperita in anul 1957 si de atunci fiind intens studiata. Ea imbunatateste actiunea unor enzime digestive cum ar fi tripsina sau pepsina.

Enzima Lipaza
Lipaza pancreatica se secreta sub forma activa, capacitatea ei enzimatica fiind marita de aminoacizi, ionii de Ca si sarurile biliare. Sarurile biliare emulsioneaza grasimile, proces deosebit de important deoarece lipaza are efecte numai la nivelul interfetei grasimi-apa. Cu cat emulsia de grasimi este mai fina cu atat eficacitatea enzimei este mai mare. Sub influenta lipazei o parte din grasimile neutre patrunse in duoden sunt scindate in acizi grasi si glicerina sau in mono si digliceride. Chiar si in absenta lipazei pancreatice se absorb 70% din grasimile ingerate, absorbtia normala fiind de 95%.

Enzima Pancreatina
Pancreatina este o substanta extrasa din pancreasul animalelor si folosita în tratamentul tulburarilor intestinale. Aceasta contine substante enzimatice secretate de pancreas , precum: proteaza, lipaza, amilaza.

Enzima Papaina
Papaina este cea mai importanta enzima aflata in frunzele si fructele plantei tropicale papaya. Aceasta enzima este asemanatoare cu pepsina produsa de organismul uman si intervine in descompunerea alimentelor. Principalul efect consta in predigestia carnii (adica pregateste carnea inca inainte de a ajunge in stomac si de a incepe digerarea ei).
Majoritatea enzimelor de origine vegetala functioneaza identic atat in mediul acid, cat si in cel alcalin, actiunea lor extinzandu-se asupra intregului tract digestiv. Datorita acestei enzime este facilitata nu numai digestia alimentelor de origine animala, ci si vegetala.

Enzima Pepsina
Pepsina este o enzima secretata de mucoasa stomacului vertebratelor, care transforma proteinele în peptide. Aceasta transforma proteina in compusi mai simpli de tipul peptonelor si albumozelor. La randul ei pepsina se formeaza din pepsinogenul secretat de celulele glandelor stomacale, care se activeaza de catre acidul clorhidric, secretat deasemenea de mucoasa gastrica.

Enzima Proteaza
Proteazele sunt de mai multe tipuri: tripsina, chimotripsina, carboxi-peptidaza, ribonucleaza. Ele sunt secretate sub forma inactiva.

Tripsina se secreta sub forma de tripsinogen, care este activat de enterokinaza, o enzima eliberata de mucoasa duodenala. Enterokinaza avand un continut ridicat de polizaharide (cca 41%) nu este descompusa de enzimele intestinale, inainte de asi exercita efectul activator. Sub actiunea enterokinazei, tripsinogenul se transforma in tripsina, pierzind din molecula sa un peptid format din 6 aminoacizi. Tripsina este o endopeptidaza ce scindeaza legaturile peptidice, ce apartin unor aminoacizi bazici (ex. arginina). Enzima mai are proprietatea de a activa celelalte proteaze pancreatice.

Chimotripsinogenul este convertit in chimotripsina de mici cantitati de tripsina. Chimotripsina, proteaza cea mai concentrata din sucul pancreatic este tot o endopeptidaza ce scindeaza legaturile peptidice ale aminoacizilor aromatici (fenilalanina, tirozina). Tripsina coaguleaza sangele, iar chimotripsina - coaguleaza laptele.

Carboxipeptidaza este o exopeptidaza care desprinde din lantul polipeptidic cate un aminoacid cu gruparea carboxilica terminala. Secretata sub forma de procarboxipeptidaza este activata de tripsina.

Ribonucleaza descompune acizii nucleici in nucleotide.
Sub influenta tripsinei are loc si trecerea profosfolipazei A in enzima activa, fosfolipaza A. Enzima detasaza un acid gras de pe molecula lecitinei, dand nastere lizolecitinei. Lizolecitina, la randul ei, are capacitatea de a leza membrana celulara.

Absenta unei singure enzime din organism poate duce la imbolnavire.Absortia alimentelor in mod deficitar de catre organism si diverse deficiente enzimative pot duce la subponderalitate.

Preparate Calivita pentru o buna digestie    
    
1. Acidophilus (100 capsule )     - flora intestinala si mucilagii pentru sistemul digestiv
2. AcZymes (100 capsule )     - flora intestinala pentru digestie
3. EasyTime (100 tablete)     - amestec de 3 enzime digestive
4. Digestive Enzymes (100 tablete)     - preparat complex de enzime digestive
6. Pro Bio Balance (60 tablete)     - flora intestinala

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!