Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

7 alimente care te fac mai inteligent

7 alimente care te fac mai inteligent

7 alimente care te fac mai inteligent


În acest articol, vom analiza şapte alimente pentru creier care nu ne vor face un Einstein peste noapte, dar ar putea face oamenii să creadă că avem cel puțin o jumătate de creier în plus! Am glumit, desigur, însă nu glumesc când spun că inteligenţa poate să fie ajutată de consumul anumitor alimente.
Următoarele alimente pentru creier sunt alimente care ajută inteligenţa şi este dovedit atât din punct de vedere nutrițional, cât și științific:

# 1. Peşte

Da, aşa este! Consumul de pește gras bogat în ingrediente Omega-3 specifice, în special cei doi acizi EPA și DHA. I-am menţionat pentru că există în prospectele suplimentelor alimentare pe bază de ulei de peşte dar denumirea lor este complicată. Cum spuneam, peştele poate ajuta materia cenușie. Și mai important este modul în care se prepară peștele pe care îl mănânci. Când se coace sau se prepară la cuptor peștele se obțin beneficiile reale ale acestuia.

Cu toate acestea, dacă se prăjeşte în ulei, nu va avea același efect. Acest lucru se poate întâmpla deoarece uleiurile Omega-3 cruciale care îmbunătățesc funcția creierului sunt distruse sau denaturate în procesul de prăjire.

# 2. Cereale integrale

Consumul cerealelor integrale cu indice glicemic scăzut este sănătos atât pentru corp, cât și pentru creier. Asta se datorează direct faptului că, prin alimente cu indice glicemic scăzut, glucoza este constant furnizată creierului. Pe lângă faptul că începi să consumi alimente pentru creier, trebuie să înveţi să reduci consumul de zahăr!

Creierul are nevoie de glucoză și de energia sa pentru a funcționa corect pe tot parcursul zilei. Orice scădere a nivelului de glucoză poate afecta judecata mentală și funcționarea creierului, ceea ce face ca oamenii să fie „lenți”.
 
# 3. Nuci

Toate tipurile de nuci conţin vitamina E, esențială pentru un creier sănătos și pentru prevenirea bolilor creierului, precum Alzheimer. Nuca are de altfel aspectul unui creier, de aceea s-ar putea să fie unul dintre cele mai favorabile alimente pentru inteligenţă.

# 4. Salvie

Planta sau uleiul esențial de salvie sunt cunoscute pentru îmbunătăţirea  funcționării corpului. Această plantă oate fi, de asemenea, presărată pe alimente.

# 5. Roșii

Cunoscute pentru proprietățile lor anti-cancerigene, în special cancerul de prostată, roșiile sunt de asemenea grozave pentru creierul tău! De fapt, licopenul din roșii este cel care asigură îmbunătățirea creierului. 

 Ceea ce este interesant este faptul că roșiile sunt bune și pentru inimă, după cum indică şi forma unei roşii în secţiune. Cercetări recente au indicat că inima este  legată de creier. Pentru a explica acest lucru, un studiu care a implicat 2000 de pacienți care au suferit stop cardiac, a descoperit că, deși creierul lor era „clinic mort”, 40% aveau un fel de  „conștienţă”. De aici rezultă că, oarecum, inima are un fel de funcție a creierului nedetectată până acum.  

# 6. Căpșuni

Data viitoare când cumperi căpșune și savurezi o masă delicioasă de lapte și căpșune, reamintește-ți că îi faci creierului un bine dar și stomacului! (Căpșunele pot fi folosite ca remediu pentru tuse și răceală).

# 7. Banane

Acest fruct galben, banana, este un super aliment pentru creier. Bananele sunt minunate pentru o gustare, au un indice glicemic scăzut și pot fi mâncate sub formă de smoothie. În plus, bananele au un nivel ridicat de potasiu, care ajută funcția nervoasă și au ca rezultat creșterea nivelului de serotonină (antidepresiv cerebral natural).

Atunci când o persoană este deprimată capacitatea sa de a funcționa inteligent poate fi încetinită și chiar blocată. Se pare că bananele sunt un aliment puternic atât pentru starea de bine, cât și pentru funcționarea creierului.

Data viitoare când eşti la birou și trebuie să îţi foloseşti inteligenţa, în loc să bei o băutură energizantă sau o cafea, încearcă un smoothie de banane cu gingko biloba adăugat ca potențator. Va accelera cu siguranţă acele sinapse!

Așa cum se poate observa din alimentele  pentru creier din acest articol, nu trebuie să cauţi mult pentru a ȋmbunătăţi funcționarea creierului. Tot ce trebuie să faci este să stai în bucătărie sau oriunde poţi savura un suc. Nu trebuie decât să mănânci aceste super alimente pentru creier şi pentru inteligenţă!

Înainte de a începe, să ne întrebăm de ce, în societate, petrecem atât de mult timp preocupându-ne cât de bine arată corpul nostru, în timp ce bietul creier se află pe locul doi.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!