Ai Reducere 25% si Promotii la Comenzi telefonice. Click Aici.

13 beneficii dovedite ale turmericului

13 beneficii dovedite ale turmericului
1.Este un antiinflamator natural
Datorită cantității mari de curcumină, proprietatea antiinflamatoare este unul dintre cele mai bune beneficii ale turmericului.  
2. Previne cancerul
Amenințarea cancerului a crescut în timp. Mii de studii au fost făcute cu privire la găsirea unui remediu pentru cancer. Studiile arată că turmericul este bun pentru prevenirea cancerului. 
3. Tratează depresia 
Curcumina este dovedită a fi un antidepresiv natural. Persoanele care mănâncă pulbere de curcumă sau rădăcină pot gestiona stresul mult mai bine. Dezechilibrul hormonal  poate provoca haos în organism. Unul dintre beneficiile turmericului este că poate stimula enzima biologică care este direct legată de anxietate. 
4. Reduce greutatea
Eşti printre acei oameni care suferă de obezitate și caută o plantă magică pentru a scădea ȋn greutate? Atunci așteptarea ta a luat sfârșit. Unul din beneficiile turmericului  include și pierderea în greutate. Acest condiment bogat în curcumină poate gestiona obezitatea prin stimularea procesului de digestie. 
 5. Bun pentru îngrijirea pielii
Beneficiile turmericului includ curățarea pielii de infecții și inflamații. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante, turmericul este excelent pentru piele. Masca facială cu curcumină este utilizată pe scară largă pentru a trata acneea, coşurile și petele albe de pe față. 
6. Îmbunătățește funcția creierului 
Include această plantă în dieta ta pentru a reduce degenerarea celulelor creierului. De asemenea, este util în reducerea inflamației nervilor creierului care provoacă dureri de cap acute și migrenă.
7. Vindecă problemele gastro-intestinale 
Beneficiile turmericului includ și  vindecarea altor afecțiuni ale stomacului, cum ar fi constipația, durere de stomac, afecţiuni intestinale. Luarea de suplimente de curcumină se dovedește a fi un lucru util pentru sănătatea stomacului.
8. Gestionează diabetul 
Rezistența la insulină poate declanșa diabetul și problemele de sănătate asociate. Printre beneficiile consumului de curcumă se regăseşte şi tratarea rezistenței la insulină. 
Dacă eşti diabetic, atunci începe să utilizezi această plantă în dieta zilnică şi nu uita de mişcare pentru a îmbunătăţii condiţia în mod natural.
9. Prevenirea și tratarea bolii Alzheimer 
Alzheimer este o boală progresivă care distruge memoria și funcția creierului. Starea se agravează dacă nu este tratată.  Medicina încă nu a găsit un tratament clar pentru această boală, însă, funcţiile cognitive ale pacienţilor pot fi îmbunătăţite prin consumul de turmeric.
10. Beneficii anti-îmbătrânire
Ești îngrijorat de semne precoce de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și petele maronii de pe piele? Turmericul este utilizat în multe produse cosmetice anti-îmbătrânire. Puterea anti-oxidantă a curcuminei din turmeric susține longevitatea țesuturilor pielii.  
11. Vindecă problemele menstruale 
Ciclul menstrual lunar provoacă mult disconfort, împreună cu sângerare neregulată. Fiind calmant natural, turmericul este bun pentru reducerea crampelor stomacale la ciclu. Curcumina va calma mucoasa interioară a stomacului și va gestiona simptomele de recidive de acid. Femeile care suferă de ciclu neregulat pot îmbunătăți starea luând suplimente de turmeric cu câteva zile înainte de data programată a începerii ciclului. Va stimula contracția uterului și ajută la ameliorarea disconfortului.
12. Îmbunătățirea funcției pulmonare 
Proprietățile curcuminei includ și prevenirea fibrozei chistice. Această boală pulmonară provoacă secreția de mucus care afectează respirația. Persoanele cu antecedente de boli respiratorii prezintă un risc mai mare dacă dezvoltă congestie toracică și inflamarea plămânilor. Datorită proprietăților antiinflamatorii, aceasta va reduce inflamarea plămânilor cauzată de infecție sau de fibroză chistică.
13. Reducem riscul de boli de inimă 
Studiile arată că turmericul poate stimula sistemul cardiovascular și joacă un rol deosebit în prevenirea aritmiilor.
 Cum să iei turmeric
Există două moduri simple de a folosi turmeric, primul este ingestia și cel de-al doilea este utilizarea topică. Poţi ingera turmeric prin alimente, băuturi din plante sau să-l aplici sub formă de pastă sau cremă pe piele. Depinde cum doreşti să îl foloseşti.
Cum să mănânci turmeric
Cel mai simplu mod de a lua turmeric este să mănânci curry. Cele mai multe preparate indiene conțin o cantitate semnificativă de turmeric.
Utilizări de actualitate
Datorită beneficiilor pentru piele ale curcuminei, aceasta este utilizată pe scară largă ca şi creme pentru a vindeca diversele infecții ale pielii.
Ceai de curcumă
Ceaiul este un alt mod de a te bucura de toate beneficiile curcuminei. Este extrem de benefic pentru tratarea simptomelor răcelii obișnuite, cum ar fi durerea în gât, nasul înfundat și tuse. Este posibil să simți o ușoară arsură în gât după ce ai consumat ceaiul de turmeric pentru prima dată. În cele din urmă, după fiecare înghițitură, senzația de arsură va dispărea. 
· Se toarnă o cană de apă într-o cratiță și se adaugă o rădăcină de turmeric.
· Amestecă 1/2 linguriță de pastă de ghimbir.
· Lasă să fiarbă timp de 3 minute, apoi strecoară și toarnă ceaiul într-o  ceașcă nouă.
· Poţi combina cu îndulcitor natural, cum ar fi mierea, după gust.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!