Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afectiuni oftalmologice-Remedii, retete si produse naturiste


Ce sunt afecțiunile oftalmologice? Care sunt cele mai cunoscute?

Ochiul este camera video a corpului nostru, ea ne ajută să vedem tot mediul înconjurător și face posibile activitățile noastre din timpul zilei, acumulând informații cu ajutorul memoriei vizuale. După creier, ochiul este cel mai complex și mai fascinant organ.
Ochiul este format din scleră, membrană coroidă, pleoape, cornee, iris, cameră anterioară, cristalin, maculă, retină, corp ciliar, corp vitros, nerv optic și pupilă.

La fel ca și alte organe, ochii se pot deteriora și de aceea sunt necesare consultații periodice pentru a depista problemele care pot apărea și care pot duce la diverse afecțiuni oftalmologice.

Cele mai cunoscute afecțiuni oftalmologice sunt:
miopia, hipermetropia, prezbitismul, strabismul, cataracta, astigmatismul, glaucomul, dezlipirea de retină, retinopatia diabetică sau hipertensivă, conjunctivita, daltonismul sau chiar orbirea.


Afecțiuni oftalmologice: Remedii naturiste recomandate

Ochii sunt organe sensibile și trebuie tratate cu grijă. Substanțele și picăturile prelucrate chimic ar trebui evitate, atât cât este posibil, și căutate metode alternative non-invazive și cât mai blânde.

Feliile de castravete sunt foarte folosite ca și comprese pe ochii închiși, ajutând la retragerea cearcănelor și vindecând aspectul ochilor obosiți, roșii sau umflați.

Ceaiul de mușețel are efect antibacterian, ajutând în cazul infecțiilor ochilor. Același efect îl are baia de ochi cu ceaiurile din aloe, silur, nalbă, tei și pelin. Se pot folosi și băile de abur din mușețel sau coada șoricelului, care tratează atât infecțiile, cât și inflamația și iritațiile.

Apa cu sare fiartă și răcită ulterior, este cunoscută pentru proprietățile antiseptice pe care le are, eliminând praful și bacteriile care se adună la nivelul ochilor și reducând astfel riscul de infecție sau răspândirea acesteia în cazul în care este deja instalată.

Pentru pleoapele ridate se folosesc apele florale, precum cele de trandafir sau mușețel, care ajută în cazul sensibilității și uscăciunii, hidratează în profunzime zona unde acționează și au efect decongestionant asupra ochilor iritați.

 Spălăturile cu ceai de pătrunjel sunt utile ochilor obosiți și suprasolicitați, având efect calmant și ameliorând senzația de usturime oculară.
Uleiul de ricin, folosit sub formă de tamponare ajută la eliminarea urcioarelor și retragerea acestora într-un timp mai scurt.

Afecțiuni oftalmologice: Recomandări dietetice și rețete naturiste

Sănătatea generală a organismului se revarsă asupra tuturor organelor din care este compus.
Anumite modificări degenerative ale ochilor survin din carența de vitamina A, care însă, nu ar trebui să apară deoarece sunt suficiente alimente din care să ne luăm cantitatea de care avem. Un rol la fel de important îl au antioxidanții, mineralele și carotenoidele.

Marea majoritate a oamenilor cunosc deja efectele benefice pe care morcovii ii au asupra vederii. Betacarotenul pe care îl au în compoziție se transformă, după ce sunt consumați, în vitamina A, prevenind deteriorarea retinei și a corneei. Același efect îl au și cartofii dulci.
Pe lângă vitamina A, ouăle conțin și luteină, un nutrient esențial pentru protejarea vederii. Riscul de a dezvolta afecțiuni oftalmologice scade simțitor dacă sunt consumate regulat, fără a se face însă abuz.

Și lactatele sunt foarte importante deoarece ajută în cadrul vederii pe timp de noapte fiind o sursă bogată de zinc.
Deoarece exista boli, precum diabetul sau obezitatea, care pot fi cauza unor afecțiuni oftalmologice, se recomandă o dietă care să mențină greutatea corporală la un nivel normal. Se vor evita carbohidrații, grăsimile, dulciurile precum și excesele alimentare.
Consumul legumelor cu frunze verzi ca stevia, broccoli, varza, spanacul și nu numai, reduc riscul dezvoltării cataractei deoarece conțin luteină și zeaxantină.

S-au făcut diverse studii care au demonstrat eficacitatea acizilor grași Omega-3 în crearea stratului lacrimal care are rolul de a proteja ochiul de diverși factori externi care pot duce la infecții. Așadar, dieta poate fi completată cu pește.

Afecțiuni oftalmologice: Cum ne protejăm?

Una din cele mai comune cauze ale dezvoltării degenerescenței maculare și a cataractei este expunerea la raze ultraviolete. Purtarea ochelarilor de soare poate diminua efectele nocive pe care ultravioletele le au asupra organismului uman, respectiv a vederii.
Limitează timpul pe care îl petreci în fața ecranelor, fie că vorbim despre telefon, computer sau televizor. Acestea nu doar că te obosesc ci îți afectează vederea pe termen lung.
Dacă porți lentile de contact asigura-te că atunci când nu le folosești sunt puse în soluție specială și nu le manevra dacă nu ești curat pe mâini.

Dacă folosești cosmetice, de la rimel până la diverse măști faciale, este bine să verifici termenul de valabilitate ale acestora deoarece îți pot provoca alergii și probleme cu vederea. Totodată, dacă obișnuiești să îți pui gene false ai grijă să fie folosite doar ustensile sterilizate pentru a evita infecțiile.

Țigara afectează grav vederea și singura soluție este oprirea fumatului. Dacă sunteți însărcinată faceți tot posibilul să renunțați la acest viciu deoarece fumul de țigară afectează până și vederea fătului.

Adoptă o alimentație sănătoase care să îți asigure necesarul de vitamine și minerale iar în cazul în care ai totuși carențe, ia în calcul luarea de suplimente naturale, fiind esențiale în întârzierea sau chiar eliminarea riscului de apariție a unor afecțiuni oftalmologice.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Selectia ta:

Pret: 400 - 500 ×

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!