Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Femeie (sarcina, post natal, menstruatie, menopauza)

Femeie (sarcină, post natal, menstruație, menopauză)

Menstruația reprezintă un proces normal prin care organismul trece lunar adoptând o serie de schimbări care au rolul de a pregăti corpul pentru o eventuală sarcină. Un ciclu menstrual este alcătuit din fază foliculară, ovulatorie și luteală.
Printre principalele simptome pe care femeile le resimt în această perioadă sunt:


· Dureri pelvine
· Dureri abdominale
· Dureri lombare
· Dureri de cap
· Oboseală
· Schimbare bruscă de dispoziție
· Stări de tristețe și nervozitate

Sarcina reprezintă intervalul de timp care începe cu fertilizarea ovulului și se sfârșește cu nașterea, femeia purtând în uter, în toată această perioadă, unul sau mai mulți embrioni. Acești embrioni după ce vor trece de cele trei etape ale dezvoltării, numite și trimestre, vor fi pregătiți să supraviețuiască mediului exterior și vor deveni bebeluși gata de explorare. Primele simptomele care apar la începutul sarcinii sunt:

· Lipsa menstruației
· Greață și vărsături
· Senzație de oboseală
· Sâni umflați și dureroși
· Urinări frecvente
· Sensibilitate la mirosuri
· Secreții și sângerare ușoară
· Amețeala

Pe parcursul sarcinii aceste prime simptome se pot ameliora, pot dispărea complet sau pot continua până la naștere. Lor li se mai adaugă o serie de simptome cauzate atât de schimbările hormonale cât și de schimbările fizice care au loc.

Așadar, o femeie însărcinată se poate confrunta cu dureri de spate, în special în zona lombară, durere pelviană, dureri la nivelul coapselor, dureri de picioarele dar și umflarea acestora, respirație greoaie, constipație și hemoroizi, dureri de cap, cârcei, sângerări nazale, mâncărime pe piele, vergeturi, incontinență urinară, schimbări bruște ale dispoziției, plâns frecvent, candidoză și arsuri la stomac.

Este important de precizat că la fel cum fiecare femeie este diferită și sarcinile diferă între ele, existând femei care se confruntă cu doar câteva din aceste simptome precum și femei cu sarcini dificile care pot completa lista noastră cu puncte suplimentare.

Post-natalul se mai numește lăuzie și reprezintă perioada imediat după naștere, mai exact după eliminarea placentei. Aceasta durează 6 săptămâni și este caracterizată prin procesele care au loc în organism cu scopul de a reface echilibrul dinaintea sarcinii.

Uterul revine la normal, la fel și vulva, vaginul și perineul, iar colul uterin începe să se refacă și el. În tot acest timp se vor elimina secreții numite lohii, iar pe plan psihologic majoritatea femeilor trec prin atacuri de panica, stări de iritabilitate, nervozitate și fenomenele numite baby blue sau depresie postnatala.


Menopauza reprezintă oprirea definitivă a menstruației și încetarea activității ovarelor, așadar nu mai există funcția de reproducere.

Această schimbare hormonală aduce cu sine următoarele simptome în rândul multor femei:


· Senzația de greață
· Tahicardie
· Transpirații nocturne
· Tulburări de somn
· Dureri de mâini și picioare
· Uscăciune vaginală
· Dureri musculare
· Dureri de cap
· Deteriorarea părului
· Deteriorarea unghiilor
· Probleme cu memoria
· Căldură la nivelul feței și pieptului
· Reducerea apetitului sexual

Femeie (sarcină, post natal, menstruație, menopauză): Remedii naturiste recomandate

Natura a fost din totdeauna cea mai bună prietenă a femeii, s-au înțeles una pe alta, s-au admirat și s-au ajutat reciproc, oferindu-și una alteia tot ce aveau mai bun. Natura reușește să aline durerile femeii prin proprietățile plantelor sale nu doar frumoase ci și vindecătoare.

Durerile menstruale pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de ghimbir, de salvie, de mușețel sau de fenicul. Alte moduri de a atenua durerea din perioada ciclului menstrual este aplicarea unui recipient cu apă caldă în zona abdomenului sau masarea acestei zone cu uleiuri esențiale de zmeura, lavandă, iasomie sau rozmarin.  Sângerările abundente pot fi reduse cu ajutorul crețișoarei, scorțișoarei, tătănese, semințelor de coriandru, oțetului de mere.

Durerile și stările care apar în timpul sarcinii nu trebuie să reducă bucuria viitoarei mămici și de aceea trebuie sa se intervină neapărat în tratarea sau diminuarea lor. Foarte multe medicamente nu mai pot fi utilizate în perioada sarcinii deoarece pot afecta viața și dezvoltarea intrauterină, de aceea se recomandă remediile naturiste, alese de asemenea cu grijă. Grețurile sunt foarte frecvente în rândul femeilor însărcinate iar pentru diminuarea lor se poate folosi ceaiul de ghimbir. Pentru picioarele dureroase și umflate se pot face bai de apă cu sare și se pot consuma ceaiuri de păpădie, de măceșe și de codițe de cireșe și vișine.

În cazul arsurilor gastrice unele femei apelează la ceai de mușețel, ceai de fenicul, gumă de mestecat sau migdale. Împotriva constipației încercați prunele uscate.

În perioada postnatală sunt recomandate ceaiurile de lavandă, de mușețel și de tei pentru liniște și pentru reducerea stresului. Pentru reducerea inflamației se poate aplica gheață înfășată în comprese sterile. Ceaiul de gălbenele este recomandat deoarece reduce riscul de infecții. Dacă vă confruntați cu sângerări mult prea abundente puteți încerca ceaiurile de Traista-Ciobanului sau de Coada șoricelului.

Menopauza vine la pachet cu multe simptome neplăcute, dacă unele dintre ele se ameliorează numai sub tratament medicamentos există din fericire și simptome mai ușor de tratat pentru care este bine să folosim remedii naturiste pentru a nu supraîncărca organismul cu mult prea multe substanțe. Pentru calmarea bufeurilor și stărilor de anxietate se recomandă cohoșul negru, reducând totodată uscăciunea vaginală. Salvia are proprietatea de a reduce transpirațiile nocturne.

Păducelul tratează insomniile și ameliorează palpitațiile. Cimbrișorul reglează tensiunea și ajută în caz de amețeală. Masajul tâmplelor cu ulei de mentă reduce anxietatea, iritabilitate și mai ales nervozitatea, stări des întâlnite în perioada menopauzei.



Femeie (sarcină, post natal, menstruație, menopauză): Recomandări dietetice și rețete naturiste

Pentru reducerea crampelor menstruale, pentru o bună dispoziție și pentru evitarea balonării se recomandă ca în perioada menstruației să se adopte o dietă bogată în alimente cu calciu, fier și magneziu. Surse importante de calciu se regăsesc în lactate, migdale, varză și broccoli. Fierul poate fi asimilat din carne de vită, ciocolată neagră, semințe de floarea-soarelui și nuci. Alimentele cu un conținut ridicat de magneziu sunt bananele, avocado, fasolea și peștele.

În sarcină, alimentația joacă un rol esențial atât pentru mamă cât mai ales pentru făt. Este foarte important să se adopte o dietă echilibrată care să conțină lactate, proteine, carbohidrați, fructe și legume. Orice poftă din perioada sarcinii este un indicator pentru o carență în organism.

La fel de importantă este și alimentația din perioada de după naștere, atunci când corpul are nevoie de putere și energie pentru a se reface. Un alt aspect de luat în calcul în întocmirea planului alimentar îl constituie și alăptarea. Dacă femeia alăptează se va asigura că farfuria ii asigura un nivel adecvat de vitamine și minerale necesare hrănirii ei dar și a bebelușului.

Menopauza este și ea un moment oportun de evaluare a stilului alimentar pe care îl avem. În acel moment corpul are din ce în ce mai multă nevoie de vitamine, minerale, proteine, etc.

Femeie (sarcină, post natal, menstruație, menopauză): Cum ne protejăm?

Dacă menstruația este extrem de abundentă, dacă are un miros foarte neplăcut sau dacă este neregulată se recomandă consultul medicului.
Un lucru cât se poate de clar în sarcină este faptul că trebuie evitate fumatul si alcoolul. Pe lângă acestea două este foarte important ca femeile să se informeze foarte bine asupra medicamentelor pe care intenționează să le ia, cerând neapărat acordul medicului ginecolog.

Nu se vor consuma băuturi energizante, cafea în exces și nici brânzeturi cu mucegai sau nepasteurizate, fructele și legumele se vor consuma doar după spălare, ouăle și carnea vor fi gătite corespunzător, se va reduce consumul de zahăr, se vor lua suplimente cu acid folic, se vor evita situațiile stresante și se vor odihni suficient.


Imediat după naștere igiena personală este mai importantă ca oricând deoarece există un risc crescut de infecții. Pentru recuperare se recomandă repausul și poziții comode care să nu pună presiune pe zona genitală sau pe abdomen, în cazul nașterii prin cezariană. Suplimentele naturale pot grăbi procesul de vindecare a organismului.
O dietă echilibrată și o viață activă pot avea beneficii pozitive asupra femeilor aflate la menopauză. Sunt necesare consultații periodice și dacă este cazul se poate urma tratament de substituție hormonală.


In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Selectia ta:

Pret: 300 - 400 ×

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!