Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afectiuni osteo-articulare (oase, muschi, articulatii)

Ce sunt afecțiunile osteo-articulare? Care sunt cele mai cunoscute?

Sistemul osteo-articular reprezintă schița arhitecturală a corpului nostru, construită din oase, mușchi și articulații. Toate trei comunică între ele pentru îndeplinirea funcțiilor de susținere a organelor și țesuturilor, precum și pentru protecție, pentru mobilitate, etc.

Dacă vorbim despre oase, trebuie să știm că sunt aproximativ 206 în corpul uman, sunt alcătuite din celule osoase, proteine, minerale, apă și alte substanțe, ele dau forma corpului uman deși se pot modifica în urma unui accident sau din cauza unui factor de stres. Pe oase se sprijină întregul nostru corp, ne ajută în procesul de mișcare. Tot ele sunt implicate în procesul de formare a celulelor sangvine.

Articulațiile sunt „balamalele” omului, fiind elementele care unesc oasele între ele și făcând posibil astfel, mersul. Sunt trei categorii de articulații și anume: mobile, semimobile și imobile.
Mușchii sunt organe alcătuite dintr-un țesut care are proprietatea de a se contracta și de a se decontracta. Celulele acestui țesut se numesc fibre musculare. Mușchii întrețin forța și locomoția.

Sistemul nostru osteo-musculo-articular nu este invincibil și se poate confrunta cu diverși factori precum dezechilibrele hormonale, deficitele nutriționale, carențele de anumite vitamine, anumite medicamente, obezitatea, factorii genetici, pozițiile incomode, bolile cronice sau accidentele, care pot duce la diverse afecțiuni mai mult sau mai puțin grave.
Cele mai cunoscute afecțiuni osteo-musculo-articulare sunt artrita, artroza, contuziile, hernia de disc, tendinita, rahitismul, spondiloza cervicală, scolioza, lombosciatica, torticolisul, osteoporoza, contracturile musculare, luxațiile, entorsele, fracturile, etc.

Afecțiuni osteo-articulare: Remedii naturiste recomandate

Fie că sunt consumate oral, sub formă de ceaiuri sau ca atare,  fie că sunt luate sub formă de suplimente sau că se folosesc în forma lor lichidă, de multe ori ca și uleiuri pentru masaj, multe plante și ierburi își dovedesc eficacitatea în cazul afecțiunilor osteo-musculo-articulare.
Ananasul, sub formă de suc, reduce inflamația de la nivelul articulațiilor și oaselor, simptom des întâlnit în cazul reumatismului și osteoartritei.
Tot la inflamația oaselor și ale articulațiilor ajută și uleiul de cocos. Cu uleiul încălzit se va efectua masaj pe întreaga zonă cu probleme. Efectele de calmare a durerii se vor simți imediat deoarece uleiul de cocos are proprietățile de a reduce inflamația și de a ajuta circulația sangvină.

Un alt tratament cunoscut în rândul bolnavilor de afecțiuni reumatice și artrite este consumul regulat al unui pahar cu apă în care a stat un cartof crud, tăiat felii, timp de 8-10 ore. Se recomandă lăsarea peste noaptea a apei cu cartofi deoarece s-a dovedit că oamenii care au băut-o dimineața pe stomacul gol au avut mai multe rezultate favorabile.
Gheara diavolului este poate cea mai cunoscută plantă folosită ca remediu naturist în afecțiunile articulațiilor deoarece funcționează ca și un analgezic, ameliorând chiar și durerile puternice. Este totodată antiinflamator si antioxidant.
Frunzele de varză sunt utilizate pentru durerile musculare. Se zdrobesc și se leagă în jurul zonei dureroase având proprietatea de a „trage durerea”.

Ardeiul iute a început sa fie din ce în ce mai folosit în industria farmaceutică pentru proprietățile sale de a trata durerile mușchilor și de a reduce disconfortul. De la plasturi cu ardei iute pana la unguente speciale pentru masarea zonei dureroase, bolnavii au posibilitatea de a alege tratamentul care li se potrivește cel mai bine, însă o cremă de ardei iute se obține și acasă din ardei pisat și ulei de cocos ținut la frigider.
Pe aceleași principii funcționează și eucaliptul, dând senzația de revigorare a zonei cu probleme și calmând durerile articulare și musculare.

Pentru întărirea oaselor există un amestec natural de coajă de ou măcinată și miere, în cantități egale, care ar aduce toți nutrienții și vitaminele necesare unui sistem osos cât mai puternic și mai sănătos.

Afecțiuni osteo-articulare: Recomandări dietetice și rețete naturiste

Dieta în cazul oamenilor care suferă de afecțiuni osteo-musculo-articulare este foarte importantă deoarece ea trebuie sa asigure un aport suficient de calciu dar și de alte vitamine și minerale. Se recomandă totuși o alimentație cât mai variată, bogată în fibre, dar sărăcăcioasă în ceea ce privește grăsimile.
Astfel, se va adopta o dietă cât mai bogată în lactate, brânză, iaurturi, legume precum broccoli, spanac, salata, produse tofu, alune, migdale, cereale, pâine. Consumul unui pahar de suc de portocale pe zi poate aduce mari beneficii sistemului osteo-articular.

Dacă dieta se focusează în special pe sistemul muscular atunci proteinele sunt cei mai importanți macronutrienți care ajută atât la dezvoltarea masei musculare cât și la menținerea acesteia în cea mai bună condiție.
Cele mai recomandate alimente în dieta creșterii masei musculare sunt ouăle, orezul, quinoa, migdalele, iaurtul, lintea, peștele, carnea de vită și carnea de pui.

Afecțiuni osteo-articulare: Cum ne protejăm?

Cel mai bun mod de a preveni durerile de oase și de articulații este de a evita pe cât de mult posibil frigul și umezeala.  În sezonul rece asigurați-vă că vă îmbrăcați adecvat, că adoptați o dietă echilibrată și că profitați de zilele mai însorite pentru a vă plimba în aer liber să luați vitamina D, atât de necesară sănătății oaselor noastre.
Exercițiile fizice sunt esențiale dacă ne dorim un sistem osteo-musculo-articular sănătos. Fie că vorbim despre plimbări, gimnastică, alergat sau ridicarea greutăților, toate ajută la consolidarea oaselor și articulațiilor și dezvoltarea musculaturii.

Eliminați sursele de stres deoarece cortizolul inhibă creșterea oaselor și distruge celulele osoase favorizând apariția afecțiunilor.
Reduceți consumul de sare și cofeină, renunțați la fumat și consumați alcool în cantități moderate.

Acordați atenție sporită atunci când faceți activități care vă pot pune în pericol sau unde există riscul de căzături, de exemplu mersul pe bicicletă, călăritul. Se recomandă și evitarea purtării tocurilor înalte pentru o perioadă prea lungă de timp.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 



De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Selectia ta:

Pret: 250 - 300 ×

Ne pare rau, nu am gasit produse care sa se potriveasca cu cautarea ta

  • - Verifica de doua ori scrierea
  • - Incearca sa cauti cuvinte simple
  • - Incearca o cautare mai putin specifica
  • - Va puteti restrange rezultatele cautarii ulterior

Pentru mai multe informatii te rog sa ne contactezi la numarul de telefon 0727359797

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!