Reducere 25% si Promotii. Voucher Cadou! Comanda rapid prin telefon si WhatsApp. Click Aici.

Afectiuni ORL-Remedii, retete si produse naturiste


Ce sunt afecțiunile ORL? Care sunt cele mai cunoscute?

Otorinolaringologia sau ORL, așa cum este cunoscută de toată lumea, este specialitatea chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și ulterior, tratarea afecțiunilor care pot apărea la nivelul urechilor, nasului și gâtului. Odată infectat unul din ele, riscul de a se transmite infecția si către celelalte doua este foarte crescut deoarece aceste trei organe sunt, permanent, în strânsă legătură.

Șansele de a ne îmbolnăvi cresc în sezonul rece fiindcă nasul și gura transportă și filtrează aerul, care poate conține viruși și bacterii, iar o temperatură scăzută îngreunează procesul de filtrare, crescând astfel șansele ca virușii să pătrundă în organism. Ei sunt cunoscuți sub numele de rinovirusuri, adenovirusuri și mixovirusuri și se manifestă diferit de la o persoană la alta. Simptomele comune pot fi febră, dureri de cap, stare generală proastă, strănut, tuse, nas înfundat sau secreții nazale.

Cele mai cunoscute afecțiuni din categoria prezentată sunt:
  • rinita,
  • sinuzita,
  • amigdalita,
  • otita,
  • rinofaringolaringita,
  • deviația de sept,
  • epistaxisul,
  • otoscleroza,
  • vertijul,
  • ulcerele aftoase,
  • surditatea congenitală sau indusă de zgomot,
  • rinoscleromul,
  • polipii, mastoidita,
  • otomicoza,
  • epiglotita,
  • cancerul faringian,
  • alergiile, etc.


Afecțiuni ORL: Remedii naturiste recomandate

Din fericire, majoritatea afecțiunilor din sfera ORL sunt destul de ușor de tratat, de multe ori nefiind nevoie de tratament cu antibiotice. Medicamentele, analgezice sau decongestionante, pot avea efecte adverse, favorizând apariția iritațiilor nazale și ducând chiar la dependență.

De aceea se recomandă mai întâi încercarea remediilor naturiste și apelarea la medicamente numai în cazul în care primele nu își fac efectul într-o perioadă de câteva zile.


Ceaiul de tei are efecte liniștitoare, contribuie la vindecarea răcelilor și scade febra care poate apărea în astfel de situații. Totodată, are proprietatea de a dezinfecta gâtul și nasul.

Ceaiul de măceșe este foarte folositor bolnavilor deoarece este o sursă bogată de vitamina C, astfel încât crește imunitatea și reduce secrețiile nazale. Un alt decongestionant este busuiocul.

Pentru tratarea otitelor se utilizează, în general, tincturile.

Câteva exemple de tincturi recomandate sunt cele de migdale, de frunze de mătrăgună sau de urechelniță. În ceea ce privește otitele purulente, s-a demonstrat că introducerea tampoanele înmuiate în hrean și apă caldă, ceapă și ulei de în sau usturoi și ulei de măsline, pot duce la dispariția simptomelor.


Ceaiul de mușețel nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este foarte cunoscut în întreaga lume pentru multitudinea proprietăților pe care le are. Mușețelul este antiseptic, antiinflamator, anestezic și bactericid.

Afecțiuni ORL: Recomandări dietetice și rețete naturiste

Deși nu există o dietă special concepută pentru persoanele care suferă de afecțiuni ORL, se recomandă o alimentație sănătoasă care să asigure o imunitate capabilă să lupte împotriva virușilor și potențialelor infecții.

Așadar, o dietă potrivită pentru persoanele bolnave sau care aleg prevenția, nu are niște reguli stricte și nu impune anumite alimente, ci cuprinde toate produsele de unde ne putem lua energia necesara activităților zilnice precum și nutrienții, vitaminele și aminoacizii necesari tuturor proceselor din organismul uman.

Principalii aliați ai sănătății sunt fructele, legumele fără amidon, cerealele și lactatele. Carnea poate fi consumată și ea, dar mai rar, pentru că nu este necesară, proteinele pe care ni le oferă putând fi luate și din alți înlocuitori, precum lactatele, ouăle și leguminoasele, fasolea, lintea sau soia.

Reducere consumului de zahăr este un pas important în vederea unui stil de viață sănătos, iar prima schimbare pe care o poți face în acest sens este înlocuirea sucurilor carbogazoase cu sucurile din fructe proaspete, de preferat făcute acasă.

Se vor evita excesele alimentare dar și înfometarea, ambele fiind răspunzătoare de majoritatea tulburărilor care au loc în corpul tău, afectându-ți mai întâi greutatea corporală și transformându-te apoi în ținta perfectă a multor afecțiuni.

O parte importantă a unei alimentații sănătoase este reprezentată de hidratare, apa fiind prezentă în multe procese: transportul substanțelor, eliminarea reziduurilor, menținerea unei temperaturi constante, etc.

Afecțiuni ORL: Cum ne protejăm?

Așa cum am spus mai sus, când folosim termenul de afecțiune ORL ne referim în principal despre răceli, alergii și otite.
Dacă dorim să ne protejăm împotriva răcelilor este important să avem cât mai multă grijă în special în sezonul rece.

Îmbrăcămintea potrivită precum și evitarea frigului și umezelii, păstrarea distanței față de persoanele bolnave și purtarea măștii în cazul în care intrăm totuși în contact cu aceștia sunt doar câteva din măsurile pe care le putem lua. Alte opțiuni pe care le avem sunt alimentația sănătoasă, suplimentele care ne aduc un aport suficient de vitamine necesare în lupta cu virușii, acoperirea urechilor cu o căciulă atunci când este foarte frig afară, tehnica respirației pe nas când alergăm, în special când aerul este rece.


În ceea ce privește alergiile, se va evita în primul rând contactul cu substanța sau factorul care ne provoacă alergia. Există filtre special concepute pentru purificarea aerului, filtre hepa. O alternativă a filtrelor sunt purificatoarele electronice de aer. Și umiditatea aerului este un factor care poate favoriza apariția alergiilor și este important să se păstreze un echilibru, de aceea dacă aerul dintr-o încăpere este prea uscat se recomandă folosirea unui umidificator, dacă dimpotrivă, umiditatea este mult prea ridicată se va utiliza un dezumidificator.

Praful este cel mai comun alergen, dacă vă numărați printre cei care au această sensibilitate la praf puteți lua următoarele măsuri suplimentare:

· Alegerea unui covor ușor de curățat, aspirarea zilnică și descălțatul de la intrarea in casă.
· Curățarea nărilor cu ser fiziologic sau apă de mare.
· Înlocuirea pernelor și plăpumilor din fulgi cu cele din material sintetic, hipoalergenice.
· Curățarea periodica a saltelelor și pernelor sau protejarea acestora cu huse.
· Purtarea măștii și mănușilor atunci când se realizează acțiuni de curățenie.
· Înlocuirea jucăriilor din pluș cu jucării lavabile, care se pot spăla ușor.

Dacă mucegaiul este problema voastră atunci sunt trei pași simpli de urmat, respectiv curățare, dezinfectare și ventilare.
În ceea ce privește protejarea urechilor asigurați-vă că nu vă expuneți pentru timp îndelungat la zgomote puternice și folosiți dopuri de urechi dacă este cazul. Nu ascultați muzică în căști la nivel maxim, nu folosi foarte des bețișoarele de urechi și asigurați-vă că vă ștergeți corespunzător urechile după ce faceți baie sau înotați.

In continuare, pentru fiecare afectiune care va intereseaza, veti gasi scheme de tratament cu produse naturiste (care au dat rezultate remarcabile), dar si cele mai bune produse Calivita, recomandate de medici cu indelungata experienta.
 

De asemenea, puteti deschide lista derulanta din partea stanga si puteti da click pe afectiunea care va intereseaza.

Daca nu gasiti o anumita afectiune, sau daca doriti mai multe informatii specifice, puteti cere o  Consultatie Gratuita (prin telefon sau email), in urma careia primiti o schema de tratament personalizata.
 

In aceasta pagina, gasiti Cadouri, Bonusuri, Promotii si Oferte de care beneficiati, cumparand produse Calivita din magazinul nostru

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Selectia ta:

Pret: 150 - 200 ×

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!